Artikel

Tour De France på bornholmsk

Verdens største cykelløb Tour De France blev i 2022 & 2023 vundet af danske Jonas Vingegaard

Igen i 2023 vandt Jonas Vingegaard Tour de France. En imponerende bedrift som man kun kan have den dybeste respekt for.

Gennem tiden har mange danske ryttere klaret sig virkelig godt i det store cykelløb. Bornholm er også flot repræsenteret i Tour De France-feltet, nemlig den bornholmske cykelrytter Magnus Cort, som tidligere har kørt en etapesejr ind, da han kørte for Astana.

Magnus er født og opvokset på Bornholm, og han lægger ikke skjul på at øens varierede natur og kuperede terræn, har haft en stor betydning for hans træning.

Varierede cykelruter på Bornholm

Er du også blevet grebet af cykelfeber? Så er Bornholm stedet at tage hen. Øens gode vejnet og kuperede terræn, gør det muligt for dig at opleve lidt Tour de France-fornemmelse. Bornholm er faktisk på mange måder en cykel-ø, for Bornholm byder også på ekstraordinært gode MTB-spor og brede, familievenlige cykelstier.

Læs her cykelrytter Magnus Corts forslag til 6 gode cykelruter på Bornholm, som sagtens kan fungere, som en mini Tour De France på Bornholm. Eller hvad med at deltage i cykelløbet Bornholm Rundt den 25. august? Turen er på 103 km. og byder på mange fantastiske naturoplevelser.

Bornholmske bjergetaper

Danmark har ingen bjerge, men derfor kan Bornholm godt byde på udfordrende stigninger. Ifølge den bornholmske cykelrytter Magnus Cort byder Bornholm faktisk på Danmarks hårdeste bakke i form af ”Vang bakken”, som har en stigningsprocent på 7,5%.

Faktisk afholdes der hvert år, i sidst i maj, Bornholms Bjergløb – Bornfondo, hvor der er start og slut i Gudhjem, som med sin beliggenhed ned ad en stejl klippeskrænt er en af Danmarks mest specielle byer.

I forbindelse med bjergløbet er der også mulighed for at prøve kræfter med Danmarks største og vildeste enkeltstart, så har du en lille Tour De France-rytter i maven, så er det bare om at iføre dig den prikkede bjergtrøje og smide cyklen på bilen og sætte kursen mod Bornholm.

Læs cykelrytter Magnus Cort bud på 10 bornholmske stigninger, som vil give dig fornemmelsen af en Tour De France-bjergetape her.

Cykelferie på Bornholm

Cykling er for alle og en cykelferie er en rigtig gode måde, at opleve Bornholms flotte natur på. Her er god plads på veje og cykelstier, og det er nemt at sikkert at komme hele øen rundt. Øens størrelse gør, at I aldrig er langt fra den næste hyggelige oplevelse eller sjove attraktion. Læs meget mere om cykelferie på Bornholm her.

Tema
Cykelferie på Bornholm
Tema
Viking Atletik & Events - sportsoplevelserne står i kø
Tema
6 gode cykelruter
Tema
10 gode bornholmske stigninger
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00