Artikel

8 gratis oplevelser med børn på Bornholm

Find den bedste gratis oplevelse for dine børn - Bornholm byder på spændende øjeblikke for alle aldre

Den bornholmske natur er den bedste gratis legeplads for børn og kun fantasien sætter grænser. Der er oplevelser og udfordringer for alle aldersgrupper – lige fra udspring fra klippen ved Opalsøen, til borgruinen Hammershus, hvor man kan lege riddere og spotte skibe fra den øverste klippe. Er I til Ringenes Herre og Harry Potter, så kan I gå en tur i den fortryllende natur ved Døndalen, som minder om noget fra eventyrets verden. Eller prøv kræfter med Rokkestenen i Ekkodalen.

 

 

 

Her er 8 gode steder til gratis børneaktiviteter

Læs mere om de fantastiske steder ved at klikke på billederne. Der finder I mange flere informationer og billeder for hver oplevelse.

1

Hammershus

Fra Nordeuropas største borgruin blev Bornholm forsvaret mod fremmede magter - her kan I finde jeres indre ridder frem, gemme jer og spotte skibe. På en dag med klart vejr kan I ligefrem se Sverige. Hammershus Besøgscenter fortæller historien - så kan oplevelserne starte og borgruinen udforskes. Aktiviteterne er gratis, men parkeringen skal der betales for.

2

Rokkestenene

Der er hele 3 rokkesten på Bornholm, som I kan prøve kræfter med. Den største ligger i Paradisbakkerne og vejer ca. 35 tons - kan I få den til at rokke? Det skal prøves! I Almindingen Skov ligger en gammel rokkesten, som er blevet træt af at rokke og Rutsker Højlyng gemmer også på en kæmpesten - måske lykkes det at rokke dem - det er en sjov aktivitet for både børnene og hele familien.

3

Opalsøen ved Hammeren

Er børnene gode til at svømme og har lyst til at kaste sig ud fra flere meters højde, så er Opalsøen det rigtige sted om sommeren. Tag en gåtur i den ekseptionel flotte natur hele året rundt. Nyd den skønne udsigt fra de høje klipper, til begge sider af Østersøen eller følg gederne, som bevæger sig ubesværet rundt i granitfjeldet. Området er et rigtig godt Instagram spot.

4

Bunkerne ved Dueodde

I skoven på Dueodde gemmer der sig en tysk bunker fra 2. verdenskrig. Bunkeren ligger mellem træer og sanddyner, bevokset med mos og skovbund. Den er spændende at udforske og oppefra ligner den noget, en UFO kunne have efterladt for mange år siden.

5

Døndalen

20 meter høje klippevægge med vandfald, anemonetæpper om foråret og urskov - som at træde ind i Ringenes Herre eller Harry Potter universet. En trylleskov, som giver børnene en kulisse til deres eget eventyr.

6

Bisonskoven

Har du set en bison på tæt hold? Det kan man opleve i Bornholms Almindingen Skov, hvis man følger Bisonstien fra Chr. X Vej. Bornholm har fået en flok europæiske bison, som lever beskyttet i et indhegnet areal, afskærmet af færiste, som afholder dem fra at forlade området. Her kan man møde dem på tæt hold, man kan gå eller køre ind på området, det er en gratis aktivitet. Dyrene må gerne iagttages, men ikke fodres.

7

Den Sorte Gryde / Helligdomsklipperne

På Nordkysten finder man en af de mest spændende naturseværdigheder - de op til 20 meter høje Helligdomsklipper, med stejle klippevægge, forrevne granitsøjler og dybe gange og grotter, som gemmer på mange spændende oplevelser. I den Sorte Gryde kan man møde den bornholmske grotteederkop, hold øje med dens karakteristiske ægspind. Naturen er vild, men man kan komme hele vejen ned på trapper og på en sti over til grotterne.

8

Ekkodalen

Ekkodalen har fået sit navn, fordi klippevæggene kaster ekkoet tilbage, når man råber i dalen - man skal dog finde det rigtige sted og det er sjovt for børn at prøve. Ved H. C. Ørsteds Kilde er ekkoet klarest. Sprækkedalen strækker sig ca. 2 km gennem Almindingen, naturen er smuk og man kan gå ture, klatre og lege gemmelege - find dit eget favoritsted i Ekkodalen - der er et hav af muligheder for spændende aktiviteter for børnefamilier.

Tema
Forslag til aktive oplevelser for børnefamilier
Tema
Top 10 oplevelser
Tema
Brug din energi i naturen
Tema
10 Instagram spots på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00