Oplev Rønne

Rønne er Bornholms største by og rig på historie og kultur. Rønne er samtidig dit første møde med Bornholm, da det er her du ankommer til øen med fly eller færge.

Få vores tips til oplevelser og seværdigheder her.

Velkommen til øens ældste købstad, Rønne

Den bornholmske hovedstad Rønne, som er en gammel købstad fra 1327, byder på en rig historie og en kulturel arv.

Byens stolte keramiktraditioner kan udforskes på Hjorths Fabrik, et levende museum dedikeret til det berømte lokale håndværk. Fortsæt din vandring gennem de gamle brostensgader og opdag Erichsens Gård, et velbevaret købstadshus fra 1800-tallet, nu et museum, der åbner døre til fortiden.

Ved ankomst til Rønne med færge fra Ystad eller Køge, bydes du velkommen af den imponerende Sct. Nicolai Kirke, som står majestætisk foran byens ældste kvarter med charmerende bindingsværkshuse og brolagte gader. Rønne huser også Bornholms Museum og Forsvarsmuseet, hvor du kan dykke dybere ned i øens fascinerende historie.

 

Rønne – oplev keramikkens og håndværkets by

Bornholm er berømt for sin ekstraordinært høje kvalitet af kunst og kunsthåndværk, og i Rønne kan du besøge keramikmuseet Hjorths Fabrik, grundlagt i 1859. Her kan du følge keramikproduktionens spændende udvikling gennem de sidste 150 år på Bornholm.

En af årsagerne til, at netop bornholmsk keramik skiller sig ud, er øens unikke adgang til granit og næsten alle de råstoffer, lertyper og kaolin, som en keramiker kan ønske sig. Dette, kombineret med det lokale håndværks dygtighed og innovation, har skabt et stærkt keramikmiljø, som er kendt og respekteret langt ud over Danmarks grænser.

Både Hjorths Fabrik og hejfabrik i udkanten af byen tilbyder kurser og workshops, hvor du har mulighed for selv at få fingrene ned i leret og prøve kræfter med den gamle drejekunst – men pas på for du kan hurtigt blive bidt af det.

Her kan du købe kunsthåndværk og mode i og nær Rønne
Besøg disse spændende seværdigheder i og nær Rønne

Oplev shopping i Rønne: mode, smykker, brugskunst og meget mere

Gå på opdagelse i Rønnes mange butikker, her er alt fra trendy modebutikker til brugskunst, lokale delikatesser og traditionelle kunsthåndværksbutikker.

For foden af bakke op mod Sct. Nicolai Kirke ved havnen, finder du Mie Mølgaard Ceramics, hvor en moderne fortolkning af keramikken er i centrum. Dette område byder faktisk på et helt kreativt miljø med både håndlavet, økologisk tøj hos Gevandt, unikt smykkedesign fra Wiwolo Jewelry Studio samt Køppe Contemporary Objekts, et internationalt galleri der præsenterer skulpturelle figurer i glas og keramik. 

Snellemark Centeret, beliggende på havnen, er Rønnes og øens største indkøbscenter. I byens centrum finder du desuden mange hyggelige butikker og en charmerende lille gågade, hvor du også kan besøge byens apotek.

Torvehal Bornholm: Rønnes fødevaremekka

I Torvehal Bornholm mødes du af alt fra lækre varer fra Middelhavsområdet til skønne bornholmske produkter fra nogle af øens dygtige producenter, som Small Batch øl, Høstet, Bornholm Distillery, Krogsholm Frugt og mange andre.

Smut forbi på din vej til sommerhuset eller fyld picnickurven med de lækre varer.

Der er det også mulighed for at nyde en god kop kaffe i den lille café

Shopping i og nær Rønne
Få en unik oplevelse; Besøg Dyrenes Oase - Bornholms Rovfugleshow uden for Rønne

Rønne har et rigt kulturliv

I Rønne finder du Danmarks ældste fungerende teater, Rønne Theater fra 1823. I den smukke gamle teatersal kan du året rundt opleve et bredt udvalg af forestillinger for både voksne og børn. Denne historiske institution er et kulturelt vartegn, hvor tradition møder nutidig scenekunst i en atmosfære fuld af charme og historie.

På Store Torv ligger Bornholms største indendørs musikhus, Musikhuzet. Stedet danner rammerne for rigtig mange koncerter og kulturelle events hele året rundt. Musikhuzet tilbyder en unik og intim oplevelse, hvor du kan komme helt tæt på de optrædende kunstnere. Den imødekommende atmosfære gør det til et populært samlingspunkt, hvor besøgende kan dykke ned i nye og spændende kulturoplevelser.

Disse kulturinstitutioner suppleres af et væld af mindre gallerier, museer og musiksteder, der alle bidrager til Rønnes kulturelle mangfoldighed. 

Få et overblik over oplevelser & events i Rønne
Spil indendørs minigolf i Bornholms største minigolfcenter i Rønne

Det grønne Rønne: bynære naturoplevelser

Udover sine mange kulturelle og historiske steder, byder Rønne og opland på adskillige naturoplevelser, der perfekt kombinerer byliv og naturnær ro.

Inden for bygrænsen finder du Galløkken. I gamle dage stod byens galge her, heraf navnet Galgeløkken, men i dag er det et yndet udflugtsmål for både lokale og besøgende. Med sit rige planteliv og en stor flot badestrand er det et ideelt sted for en dag med afslapning og badning. Galløkken er også rig på historie; her finder du øens største kanonbatteri og Forsvarsmuseet.

Stisystemet Den Grønne Ring strækker sig i en bue rundt om Rønne – fra Galløkken i syd til Nordskoven i nord. Den Grønne Ring byder på en rejse gennem historie, rigt dyreliv, skove, søer og unikke naturoplevelser, med stier der er tilpasset en bred vifte af aktiviteter. Ideelt til dig, der gerne vil opleve mere af Rønne, og nyde byens mere skjulte naturskønne områder og søer. Området er også et populært sted at køre mountainbike.

Få tips til at se naturen i og nær Rønne på en helt ny måde
Tag Mountainbikesporet langs Den Grønne Ring

Ferie i Rønne: Tips til gode overnatningssteder

Efter en dag med mange oplevelser har du brug for et sted at sove. Såvel i Rønne, som lidt uden for byen, finder du gode hoteller, pensionater, sommerhuse og hvis du er heldig, så er der også plads i Ørnereden

Er du mere til camping, så prøv den hyggelige Nordskoven Strand Camping eller tag et par overnatninger på vandrerhjemmet tæt på en af byens grønne oaser, Galløkken.

  Du finder en oversigt over overnatningsmuligheder her:

Besøg Rønnes mange gode spisesteder

Der er rigtig mange dejlige spisesteder og caféer i Rønne. 

Nyd en lækker fiskebuffet på Fredensborg Badehotel, udsøgt smørrebrød på Det røde Pakhus eller hvad med at tage en lækker pizza med ned på stranden og nyd solnedgangen – mulighederne er mange.

På Rønnes eneste vinbar Râzapâs (bornholmsk for “en vildbasse”) kan du, udover udsøgt vin, også nyde et alsidig menukort med alt fra sandwich til små spændende og kreative retter fra tavlen. 

Er det blevet tid til en kop kaffe, som hop ind til Den Gamle Barber på Kirkepladsen eller besøg Depotet, som er en livsstilsbutik krydret med en café.

I kommer ikke til at køre sultne fra Rønne → Se alle mulighederne her

 

Find spisesteder i og nær Rønne her
Bagerier og caféer i og nær Rønne

Har du brug for mere praktisk information?

Vil du vide mere om, hvad der sker i og nær Rønne? Har du brug for kort eller brochurer om Rønne og Bornholm? Skriv dig op til vores nyhedsbrev, følg med på vores facebook-side, download vores app eller kontakt Bornholms Turistinformation for at få mere nyttig information til planlægning af din næste ferie.
Se events og begivenheder i Rønne
Kontakt Bornholms Turistinformation
Download vores app og få inspiration til nye oplevelser
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00