Økologisk øl fra Svaneke Bryghus

Svaneke Bryghus

Økologisk øl brygget CO2-neutralt i Svaneke

ØKOLOGISK ØL BRYGGET CO2-NEUTRALT I SVANEKE
Svaneke Bryghus startede som et restaurationsbryggeri på Svaneke Torv i 2000, og var dengang blandt de første mikrobryggerier i Danmark. I dag er Svaneke Bryghus et veletableret økologisk craft-bryggeri, der brygger 1,7 mio. liter økologisk øl om året og beskæftiger 12 dygtige medarbejdere.

 

BRYGGES I SVANEKE

Al øl brygges lokalt i Svaneke med de bedste økologiske råvarer og bornholmsk vand fra det lokale vandværk, som i 2019 blev kåret til Danmarks bedste postevand. Hemmeligheden bag Svanekes karakteristiske øl-smag er, at brygmesteren ikke skynder på øllet, men at det får lov at stå den tid, det kræver (6-12 uger).

 

ØL FOR ENHVER SMAG
Svaneke Bryghus brygger ca. 30 forskellige øl i løbet af et år. Nogle sælges i hele Danmark og lidt i Skandinavien, mens andre kun forhandles på Bornholm. Der er aldrig langt fra idé til handling, og bornholmerne og øens turister får stor glæde af at være test-ø for nye øl.

De mest solgte øl er Mørk Guld og Classic, som har været en fast del af sortimentet siden 2000, men også India Pale Ale og den alkoholfri Don’t Worry Pale Ale er populære.

Svaneke Bryghus brygger en hel serie af alkoholfri øl, som går under navnet Don’t Worry. Siden 2019 har vi også tappet øl på dåse, der bekendt har lavere carbon footprint. Hos Svaneke Bryghus Restaurant på Svaneke Torv finder du det fulde sortiment samt fadølsvarianter, som kun udskænkes her.

 

ET SKRIDT FORAN 
Svaneke Bryghus har stor fokus på grøn og bæredygtig produktion. Gennem årene har bryggeriet skiftet fra olie til biogas. Bryggeriet drives med vedvarende energi, hvoraf 35% kommer fra egne solceller, mens de resterende 65% købes som grøn, certificeret vind- og solenergi. Og med adresse på Danmarks mest solrige plet giver det god mening at lade solen bidrage til brygprocessen. Bryggeriet blev 100% økologisk i 2018. I 2019 investerede man i egen dåsekolonne og i januar 2021 blev vores ølproduktionen, som det første bryggeri i Danmark, verificeret som CO2-neutral af Force Technology. Læs mere om vores grønne tiltag på svanekebryghus.dk/baeredygtighed

 

ØLSMAGNING & RUNDVISNINGER
Gå ikke glip af en rundvisning og ølsmagning hos Svaneke Bryghus. Vi arrangerer løbende ølsmagning og rundvisninger i samarbejde med Svaneke Bryghus Restaurant. Se mere på svanekebryghus.dk/rundvisning

 

Social:

Information

Åbningstider denne uge:

Ingen tilgængelige åbningstider for denne uge.

Tlf. +45 56 44 56 56

E-mail mail@svanekebryghus.dk

Web svanekebryghus.dk

Svanevang 10

3740 Svaneke

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00