Smaragdsøen

Smaragdsøen i Sorthat ved Hasle blev til da man tidligt i 1900-tallet hentede leret til fabrikationen af teglværks produkter i denne grav.

Lerudgravning i Smaragdsøen i Sorthat

Det udgravede ler blev brugt til at producere blandt andet tegl og klinker, på den nærliggende, og nu nedlagte, Hasle Klinker- og Chamottestensfabrik. Lerudgravningen i Smaragdsøen i Sorthat blev stoppet på grund af et meget kraftigt vandspring i bunden og man lavede en nye grav syd for den nuværende vandfyldte Pyritsø.

Varieret fiskebestand i Smaragdsøen

Smaragdsøens lidt utilgængelige bredder, gør den ikke til den letteste sø at fiske i. Til gengæld er dens fiskebestand rigt varieret: Fra skaller, suder og ål til aborre, store gedder og vilde havørreder, som går op til søen gennem Baggeåen. Der kræves fisketegn til Smaragdsøen.

Naturen omkring Smaragdsøen

Smaragdsøen ligger tæt på kysten, og her findes en rigtig fin sandstrand hvor der er mulighed for at bade. Smaragdsøen og Pyritsøen ligger i det område der kaldes Hasle Klinker Skoven, som er et smukt og varietet skovområde – der er et besøg værd på alle tider af året.

Har du lyst til at læse mere om Bornholms smukke natur?

Få inspiration til vandre- og cykelture i den bornholmske natur her i vores webshop

Information

Åbningstider denne uge:

Mandag

Åbent

Tirsdag

Åbent

Onsdag

Åbent

Torsdag

Åbent

Fredag

Åbent

Lørdag

Åbent

Søndag

Åbent

Tlf.

E-mail

Web

Havvej, Sorthat

3700 Rønne

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00