Artikel

Mejeriprodukter fra Bornholm

Nyd lækre mejeriprodukter fra Bornholm - øen har nemlig sit eget mejeri i Klemensker.

Det bornholmske mejeri får hædersbevisninger

Mejeriet på Bornholm er én af de fødevarevirksomheder på Bornholm, som har været med til at øge fokus på bornholmske fødevarer af høj kvalitet med bl.a. gentagne og mange hædersbevisninger af deres Danablu-ost. Mælken til den berømte Danablu kommer fra de bornholmske køer, som går på græs hele sommeren. Den salte vind fra havet er også med til at give smag til den mælk, som kvalitetsosten produceres af.

Et selvstændigt mejeri

Bornholms Andelsmejeri er et selvstændigt mejeri ejet af de bornholmske mælkebønder. Mejeriet blev grundlagt i 1950 og har siden 1970 været øens eneste mejeri. Ca. 44 mælkeleverandører leverer dagligt mælk ind, som bliver produceret til mælk, smør, syrnede produkter og ost. Mælken og de syrnede produkter leveres til det lokale bornholmske marked, mens bl.a. mejeriets oste sælges både lokalt og internationalt.

Mejeriet på Bornholm – en verdensmester!

Som eneste osteproducent har mejeriet i Klemensker opnået at vinde ”World Cheese Champion” i Wisconsin 3 gange i henholdsvis 1980, i 1998 og i 2014. Ingen andre osteproducenter i verden har vundet prisen tre gange. En anden pris i rækken fik mejeriet ved Landsmejeriudstillingen i 2011, hvor mejeriet modtog en ærespræmie samt guldmedalje for deres 60+ Danablu-ost.

Gedeost fra Lykkelund Gedemejeri

Et helt nyt skud på stammen af osteproducenter er Lykkelund Gedemejeri udenfor Østerlars. Lene Schrøder og Lene Mortensen har specialiseret sig på at producere forskellige oste af gedemælk. 48 geder græsser på gården på Krækketsvej og ud af de ca. 25.000 liter gedemælk om året skal der produceres forskellige oste.

1

Bornholms Andelsmejeri

Mejeriets produkter kan købes i alle bornholmske supermarkeder

2

Lykkelund Gedemejeri

Gedemejeriet udenfor Østerlars producerer forskellige oste af gedemælk, som kan købes i gårdbutikken.

Download Mad & Mennesker nr. 8

Magasinet “Mad og Mennesker” fortæller om madeventyret Bornholm og øens forskellige fødevareproducenter. Magasinet kan blandt andet fås hos Bornholms Turistinformation rundt omkring på øen eller downloades som PDF her.

gratis

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00