Artikel

Gourmet og madoplevelser på Bornholm for par

I disse år valfarter danske og internationale medier til Bornholm for at fortælle historien om øens fødevare- og gastronomieventyr.

Oplev madeventyret på Bornholm

Har I lyst til at tage del i eventyret, så er Madkulturhuset Gaarden i Melsted et perfekt sted at starte. Her møder gæsterne den historiske fødevareproduktion, gamle køkkentraditioner og den moderne, blomstrende, bornholmske madkultur. Her kan I deltage i workshops, kurser, guidede ture og foredrag, der sætter fokus på den lokale madkultur. Derudover er der mulighed for f.eks. at lære om ølbrygning, at lave ’vild’ mad, eksperimentere med stenovn osv. Og samtidig kan I på de guidede urteture få et godt indblik i, hvilke skatte til madlavningen, som naturen gemmer på, og som er lige til at gå ud at plukke til en romantisk feriemiddag. På vej hjem til ferieboligen kan I måske supplere med at købe ind af frisk frugt, grøntsager og bær fra de mange vejboder.

En anden god indgang til den bornholmske madkultur er ’Sol over Gudhjem’, en stor kokkekonkurrence og fødevareevent, der finder sted på Gudhjem Havn hvert år i juni. Her viser fire af Danmarks bedste kokke hvad de bornholmske fødevarer kan trylles om til af velsmagende menuer. Samtidig er havnen omkranset af boder med alt godt fra de bornholmske fødevareproducenter.

Besøg madproducenterne på stedet

En god ferieoplevelse kan være at tage en rundtur til nogle af disse producenter, som leverer alt lige fra vin, øl, spiritus, most og sodavand over pasta, kiks, knækbrød, brød og mel til frugt, bær, rapsolie, kvalitets-oste og –pølser, ja, vi kan blive med. Og så er der lige alle de søde ting i høj kvalitet som chokolade, is, bolsjer, vingummi, karameller osv.

Spændende gårdbutikker er Den Bornholmske Gårdbutik i Vestermarie og Hallegaard i Østermarie. Derudover findes en lang række specialbutikker, som har et stort udvalg af bornholmske fødevarer. Også de fleste af øens supermarkeder har efterhånden et bredt udvalg af samme.

Og den bornholmske madkultur indgår i høj grad i menuerne hos en lang række af øens spisesteder. Taler vi om gourmetmad startede det i sin tid med Kadeau i Sømarken, som i 2016 fik en af provinsens første Michelinstjerner. En lang række restauranter er fulgt med i slipstrømmen med mad af høj kvalitet baseret på lokale råvarer.

Oplev autentisk og oprindelig madkultur på silderøgerierne

Taler vi om vi om bornholmsk madkultur, så bliver det ikke mere autentisk end silderøgerierne, som ligger som perler på snor i kystbyerne Hasle, Allinge – her er der faktisk 2, Gudhjem, Svaneke, Aarsdale, Nexø, Snogebæk, Østre Sømark og Arnager. De fleste af dem har overdådige buffeter med alt godt fra havet – det kan anbefales mindst en gang på ferien.

Forslag til Gourmet og madoplevelser på Bornholm

1

Madkulturhuset Gaarden i Melsted

I Danmarks første regionale Madkulturhus kan du blive klogere på den bornholmske mad. Bygningen er også samlingen af de bornholmske fødevareproducenter.

2

Sol over Gudhjem

Tag til kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem og oplev en duel i gastronomisk verdensklasse, når stjernekokke dyster i Gudhjem på Bornholm.

3

Hallegård Gårdbutik

Smag bornholmske delikatesser fra Hallegård Gårdbutik i Østermarie.

4

Kadeau

Besøg gourmet- og Michelin-restauranten Kadeau på Bornholm. I de yderste klitter på Bornholms sydkyst, omgivet af strand, hav, skov og himmel, finder du smagen af Bornholm midt i intetheden! Vi serverer bornholmsk-nordisk mad i smukke rammer med en uhøjtidelig, men kompetent betjening.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00