Hallegård Bornholm

Langt væk fra trafik og stress ligger Hallegaard gårdbutik, pølsemageri og slagtehus. Der lægges vægt på kvalitet og "rene" fødevarer. Alle produkter i gårdbutikken er uden kunstige farve- og tilsætningsstoffer, istedet lægges fokus på at give varerne den tid de kræver. I caféen serveres mad baseret på årstidens grønt, og dertil kød fra dyr som er født, opvokset og slagtet på Bornholm.

Historien

Bertha og Jens Nikolaj Nielsen boede på gården Lille Hallegaard omkring år 1900 med deres fem børn. Bertha lavede selv sildesalat, spegepølser, lungepølser og blodpølse.
Den nuværende ejer af Hallegaard Jørgen Toft Christensen har valgt at følge i deres spor.

På Hallegaard har vi gennem mange år samlet på gamle bornholmske pølseopskrifter. Opskrifterne er kommet fra forskellige husmoderforeninger, gamle slagtere og “koner” ude fra gårdene.

I pølsemageriet arbejdes efter gamle håndværksmæssige traditioner, hvor kunstige tilsætningsstoffer som bl.a. farve og nitritsalt er bandlyst. I stedet benyttes salt, koldrygning og lufttørring til at konservere kødet, og ikke mindst tilføre det den gode smag.

Dyrevælfærd

Da Hallegaard Slagtehus åbnede i 2017, blev det igen muligt for bornholmske landmænd at sætte dyrevelfærd i højsædet ved at spare dyrenes lange transportid til Sjælland. I tæt sammenarbejde med Dyrenes Beskyttelse sætter vi fokus på trivsel, transport og aflivning af dyrene, og opfordrer landmænd til at få aflivet deres kreaturer på leje.

I alle større ferier er der åbent i caféen. Vi serverer altid vores berømte hjemmelavede hotdogs.

Vi bestræber os så vidt muligt på at arbejde med lokale råvarer. Det varierer derfor efter årstiden hvilke andre serveringer, der er på menuen. Vi kan have Hallegaardbrædt, en rundtur i Hallegaards lækre pølser, skinker, dyp og dip eller smørrebrød, tapas og lune retter på menuen. Så hold øje med hjemmesiden, som løbende opdateres for idéer, menu, åbningstider etc.

Social:

Information

Åbningsperiode

Butikken

Åbningstider

Torsdag - lørdag 11-16

Særlige åbningsdage

Særlige lukkedage

Kontaktinformationer

Tlf. +45 26 81 84 17

E-mail hallegaard@gobornholm.dk

Web hallegaard.dk

Adresse

Aspevej 3

3751 Østermarie

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00