Artikel

En lystfiskers tips til en perfekt familieferie

Gordon P. Henriksen er forfatter, radio- og tv vært og vel Danmarks mest kendte lystfisker. Gordon rejser jævnligt til Bornholm, året rundt, og enten med fiskekammeraterne eller familien.

Gordon Henriksen

Journalist, lystfisker

megalops.dk

Tips til forårsaktiviteter

Gordon har været på en forårstur til øen med sin kone og tre børn, og de har rigelig med traditioner og faste ritualer hver gang de er på øen.

Her får du Gordons bedste bud på forårsaktiviteter som han og familien ser frem til – og som du måske kan finde inspiration i.

1

Gå en vandretur rundt om Hammerknuden

Vi har en fast gåtur, vi tager hver gang familien er på Bornholm. Vi starter ved stranden i Sandvig, går langs kysten forbi Hammerodde Fyr, stentårnsstranden, Salomon kapel og op over Krølle Bølles Langebjerg og forbi Opalsøen retur. I år skal vi bo i Sandvig, så vi kan gå vores traditionelle tur uden at skulle ud at køre.

2

Fang en havørred fra klipperne

Bornholm er et af DK’s bedste steder at fiske havørred, og forårsmånederne lige nu er primetime. Så tag fiskestangen med, og hvis du vil have en fed dag og lære en masse nyt så overvej at hyre Bjarke Borup som fiskeguide. Sportdres i Rønne er altid et stop værd, og hvis du køber et par blink, plejer Jesper i butikken gerne at dele ud af sine bedste pladser og fifs. Læs mere om kystfiskeri her.

3

Pluk ramsløg i Døndalen

Gå en tur op gennem dalen til vandfaldet, og tag et par bundter ramsløg med hjem til ramsløgssmør, pesto, salater og en masse andet lækkert. De kan sagtens holde sig længe, også til efter du er hjemme igen – og der er rigelige at tage af!

4

Drik en bornholmerbajer

Jeg elsker at drikke lokale øl fra det område jeg er i. Og nu laver Svaneke Bryghus altså også noget af landets bedste øl, så selvfølgelig skal de nydes mens man er på øen. Enten oppe på selve bryghuset, eller køb et par stykker i supermarkedet og tag med på fiske- eller vandreturen og nyd dem derude i den friske forårsluft. Du kan også tage et par flasker med hjem som minder.

5

Spis en røget sild

Ja gu´ er det uopfindsomt og en kliché – men en tur til Bornholm uden en røget sild føles bare helt forkert. Vi er altid på røgeriet i Svaneke, hvor vi nyder sild og bornholmerbajer. Ungerne elsker fiskefrikadellerne en flaske bornholmermost, og at kravle på kanonerne mens vi venter på at maden er klar.

6

Fang en østersølaks

Uanset hvor lidt fiskeerfaring du har, kan du hyre en skipper og komme ud på Østersøen og få din helt egen friske laks med hjem til frokostbordet. Jeg fisker altid med Per Sjøstrøm – Bornholms flinkeste og dygtigste skipper.

7

Bryg en kop kaffe i det fri

En caffe latte på en smart café er fint nok, men det slår stadig ikke en kop kaffe i det fri der er friskbrygget derude på stedet. Tag en lille trangia eller jetboil og en håndkværn med, eller tænd op i et lille bål og lav en gang frisk bålkaffe direkte på kysten eller klipperne. Kaffen smager genialt og processen skaber hygge som intet andet. Er du til mere kaffe, så se her.

8

Tag på kikkert safari

Bisonerne i Almindingen er bestemt et besøg værd, og hvis man er udstyret med en kikkert, kan man tage på opdagelse og se masser af harer, rådyr og dåvildt rundt omkring på hele øen. Familien har et sindrigt pointsystem til dyrespotting og battler altid om hvem kan spotte flest dyr i løbet af ugen. Skumringen er det bedste tidspunkt. Her er dyrene ekstra aktive, og hvis I er heldige, ser I nogle af de sjældne albino dåhjorte som der findes en del af på øen. De giver i øvrigt 25 point stykket.

9

Tag lidt af Bornholm med hjem

De fleste dagligvarebutikker har en lille afdeling med lokale produkter, og det er de perfekte små ”souvenirs” at tage med hjem fra ferien. Jeg skal altid have noget bornholmsk sennep, havtornsaft og rapsolie med hjem, og ungerne er vilde med karameller fra Karamelleriet i Svaneke, hvor de også nyder at se dem blive lavet på stedet - og at få smagsprøver.

10

Gør et genbrugskup

Vi plejer også gerne at gøre et stop i nogle af øens mange genbrugsbutikker. Det er som om der altid er lidt særlige fede ting at finde på Bornholm. Genbrugsbutikken i Nexø og den på tanken i Snogebæk er nok favoritterne.

Tema
Her er der tips til gode overnatningssteder
Tema
4 lystfiskervideoer fra Bornholm
Tema
Tips til flere familievenlige oplevelser i foråret
Tema
Lystfiskeri på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00