Lystfiskeri på Bornholm

Bornholm er ideel, hvis du skal afsted med vennerne på seriøs fiskeferie, men bestemt også for familien, der vil have nogle hyggelige timer i naturen.

Læs mere

Bornholm byder på alle typer af lystfiskeri

Bornholm kan noget helt unikt i lystfiskermæssig sammenhæng. Øens storladne natur og varierede kystlinjer indbyder til uforglemmelige oplevelser, hvor alle sanser aktiveres; oplevelser, der sætter dybe spor i sjælen -og maner til refleksion og dybsind. Spændingen og muligheden for en sand trofæfisk er altid til stede, og fiskeriet kan til tider være i en liga for sig. Alligevel er det ofte noget andet og mere væsentligt end bare fiskefotos, besøgende lystfiskere har med sig hjem fra den smukke klippeø.

En totaloplevelse på Bornholm

Lystfiskeri på Bornholm har noget transformativt over sig; det handler om en totaloplevelse, hvor samvær, kulturindslag, naturoplevelser og kulinariske indslag betyder ligeså meget som det at, for eksempel, kroge én af Bornholms knitrende blanke havørreder. Lystfiskeri på Bornholm er en sanselig oplevelse; en følelse af at blive bedre kendt med-og en del af et lokalt mikrokosmos, hvor det udflydende hyggelige i det idylliske og hjertevarme øsamfund står i skærende kontrast til havets voldsomme og blinde brusen mod de skarptskårne klippekyster; et mikrokosmos, hvor alt harmonerer i kraft af, snarere end på trods af, alle modsætningsforhold.

Uendelig legeplads i det åbne hav

Som garvet havørredfisker er udfordringen om at fange en forkromet drømmefisk af proportioner under én af Bornholms tårnende og majestætiske klippekyster den helt store drivkraft. For trollingfiskeren er det åbne hav en uendelig legeplads, hvor båden kan zigzagge afsted under åben himmel, indtil én af downriggerne udløses og en massiv, blank laks kaster sig fri af vandet med agnen solidt ankret i kæften. For børnefamilien udgør havnene og kalkgravene og put & take søerne små oaser, hvor der er tid til at hygge omkring hinanden i det fri, samtidig som at det forløsende hug kan falde overraskende pludseligt. Bornholm kan alt dette -og meget mere. Og uanset ambitionsniveau, erfaring og fokus så er der lagt tilrette for nogle spændende oplevelser, som vil føje nye facetter til din forståelse af, hvad lystfiskeri egentlig handler om.

Kystfiskeri
De bornholmske kyststrækninger er helt unikke og utrolig varierede
Sø fiskeri
På Bornholm er der mange muligheder for at lystfiske i ferskvand

Fisketegn

Du skal altid have et fisketegn, når du fisker – undtagen i Put & Take søer. Er du under 18 år eller over 65 år er det dog gratis at fiske i havet omkring Bornholm (og Danmark).
Fisketegn kan købes via din mobiltelefon direkte på www.fisketegn.dk.

Mærk stemningen

At være lystfisker på Bornholm er noget helt særligt. I filmen ”We are Fishermen” kan du for alvor mærke stemningen. Det er en film, der sætter fokus på det særlige fællesskab, som opstår ud af den stærke tilknytning mange oplever, når de besøger Bornholm i jagten på havørred. Det kan til tider være et hårdt slid at fiske havørred langs med de bornholmske klippekyster, men det gør blot fællesskabsfølelsen stærkere, og jublen over hver fanget fisk bliver et fælles jubelbrøl.

Alt hvad du skal vide til en fisketur på Bornholm

”Sea trout fishing: Bornholm” er en ny film fra makkerparret Gordon P. Henriksen og Niels Vestergaard. Filmen kommer bl.a. ind på en masse praktisk information om valg af pladser, vejrforhold, sæson, fiskeudstyr, agn, fluer, beklædning etc. Den sætter fokus på alt det særlige ved Bornholm: den skønne natur og de varierede fiskepladser, den unikke vilde selvreproducerende havørredbestand og den helt særlige stemning der er er ved en fisketur til Bornholm.

En fiskepodcast - Havørredfiskeri på Bornholm

Tag med Gordon på fiskeeventyr, og bliv klogere på lystfiskeriet og de mange oplevelser det bringer!

Find de 4 afsnit i Itunes, Podimo, Spotify eller hvor du henter dine podcasts. Søg på ”En fiskepodcast”

Gratis

Find podcast her
Bornholmerturen
Se Gordon P. Henriksen & Rasmus Brohaves fiskeeventyr på Bornholm
Bornholms Fiskeguide
Få den bedste fiskedag på Bornholm ved at booke en certificeret lystfiskeguide.
Overnatning for lystfiskere
Find den bedste overnatning til din fisketur
Fishing in Denmark
Læs alt om fiskeri i Danmark, regler, hensyn og meget mere
God tone, den gode oplevelse og sikker færdsel i naturen

Indholdet er produceret med støtte fra FLAG-Bornholm.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00