Bornholms Madfestival

KULINARISK Ø - Bornholms Madfestival løb i 2023 af stablen i dagene 25.-27. juni. Festivalen forventes tilbage på nogenlunde samme tidspunkt i 2024. Siden bliver opdateret løbende.

Læs mere her

Kulinarisk Ø – Bornholms Madfestival inviterede igen i 2023 på unikke bornholmske madoplevelser i dagene fra den 25. – 27. juni , denne gang var det i bæredygtighedens tegn.

I tre dage havde du mulighed for at komme helt tæt på det bornholmske madlandskab og opleve alt fra spændende debatter, lækre smagsprøver, eller hvad med en tur i marken med med en “Imarksætter”. Alt sammen med fokus på, hvordan der tænkes grønnere og mere bæredygtigt hos de lokale producenter.

Du kan se programmet for 2023 herunder.
Så snart programmet for 2024 er klart, vil det være at finde her på siden.

Sol over Gudhjem

Der er god grund til at komme i god tid, hvis du er interesseret i unikke madoplevelser, for de bornholmske fødevarer spiller en vigtig rolle på menukortet allerede fra lørdagen den 24. juni, når Danmarks største kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem går løs på havnen i Gudhjem.

En kæmpe event, hvor nogle af Danmarks bedste kokke dyster mod hinanden – og naturligvis benyttes der også gode bornholmske råvarer. Du kan altså forvente 4 dage med madevents i særklasse.

Bliv klogere og smag på bæredygtige madoplevelser

I dagene fra den 25.-27. juni vil der over hele øen, være en række dygtige fødevareaktører, der byder indenfor til events med fokus på bæredygtige madoplevelser. Alle er velkomne. Kulinarisk Ø er for både nysgerrige og nørder, børn og voksne, herboende og tilrejsende.

Der er noget for enhver smag. Madfestivalen er lige så farverig som det bornholmske fødevarelandskab.

Du kan se de spændende og velsmagende tilbud, som Kulinarisk Ø – Bornholms Madfestival byder på herunder og hele programmet kan også hentes som pdf her → Program Kulinarisk Ø – Madfestival 2023

Lukkefest på gaarden

Hele madfestivalen slutter med et brag af en lukkefest hos Bornholms Madkulturhus gaarden i Gudhjem. Her vises rundt hos alle stedets “Imarksættere”, som naturligvis også er med til at fortælle om deres produkter.

Der vil bl.a. blive snakket om upcycling med eksempler, hvor hampstængler kan bruges som byggemateriale, ligesom langhalm og tang kan det.

Herefter mad og hygge på gaarden krydret med en snak om økologiske certificeringer.

Læs mere på gaarden.nu og tilmeld dig de spændende arrangementer
Kokkekonkurrencen – Sol over Gudhjem

Bornholmernes Mad – en kulturhistorisk kogebog

Er du nysgerring efter at lære bornholmeres mad kende, som den var for 100 – eller måske 200 år siden? Så kunne du måske fordybe dig i bogen “Bornholmernes Mad – en kulturhistorisk kogebog”.

Den er skrevet af tidligere museumsdirektør af Bornholms Museum, Ann Vibeke Knudsen. Bogen fik i 1994 en litterær pris af Académie Internationale de la Gastronomie.

Den kulturhistoriske kogebog med Niels-Holger Larsens flotte fotos kan du også finde på www.bornholmernesmad.dk. Denne side er en guldgrube med billeder og madhistorier fra “gamle dage” på Bornholm.

Vidste du ellers, at Kadeau´s køkkenchef Nicolai Nørregaard ikke rejser nogen steder hen uden sin bibel “Bornholmernes Mad”? Læs hvorfor her.

Download vores Bornholm app

Få mest ud af ferien på Bornholm, med vores officielle rejseguide. Appen er gratis, og giver dig adgang til information om alle de oplevelser, der venter dig. I app'en finder du også alle madoplevelser i forbindelse med Bornholms Madfestival. Under 'Events' skal du blot klikke på "Filter" i øverste højre hjørne og vælg "Madoplevelser" for at se alle Madfestivalens events.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00