Artikel

Besøg de Bornholmske billedkunstnere

Det særlige lys og den enestående natur på Bornholm har igennem mange generationer lokket utallige billedkunstnere til øen.

Store anerkendte navne – og næsten ukendte kunstnere

På den ene side er billedkunst værker af store anerkendte malere, såsom Holger Drachmann, Karl Isakson, Oluf Høst og andre, som du kan se på de bornholmske kunstmuseer.

Men også de mange nutidige og måske næsten ukendte billedkunstnere laver værker af høj kvalitet, som du kan se og opleve på øen. Hvor man tidligere malede ting, som de “var”, afspejler værkerne idag i langt højere grad kunstnernes reflektioner over nutidens samfund, samtidig med at krydser grænser under en konstant foregående forandring.

Billedkunstnere på Bornholm spænder vidt

Derfor finder du i dag rigtig mange forskellige retninger hos øens mange billedkunstnere. Og det er ikke kun selve malerne, men også skulptører eller dem, der bruger en computer til at lave deres billeder – alle disse betegnes som billedkunstnere.

Mange billedkunstnere har enten et atelier, et galleri eller et værksted rundt omkring på Bornholm, som du kan besøge. Her kan du opleve kunstnernes værker og komme i direkte kontakt med selve kunstneren bag værket.

→ Her kan du møde Bornholmske billedkunstnere

 

Bornholms Kunstrunde og andre kunstevents på Bornholm

Bornholms Kunstrunde i foråret er den største billedkunstrelaterede event på øen i løbet af året. Men også under Bornholms Kulturuge i sensommeren er billedkunsten repræsenteret. Desuden kan du altid besøge Bornholms Kunstmuseums, Erichsens Gårds, Oluf Høst museets og Gudhjem Museums permanente og skiftende udstillinger, for at få et indtryk af, hvad bornholmske billedkunstnere har eller har været optaget af.

Hvis du selv vil forsøge dig som billedkunstner

Har du selv lyst til at svinge en pensel og få dine motiver på et lærred, eller vil du lave en skulptur, så deltag enten i de forskellige kurser, der arrangeres under Bornholms Kulturuge, meld dig til et kursus på Bornholms Højskole – eller hold øje med øens billedkunstneres egne kurser og workshops, som du blandt andet kan finde i vores eventkalender:

→ Her kan du se alle kunstevents, -kurser og -workshops på Bornholm

 

Her kan du møde Bornholmske billedkunstnere

Se et udpluk af de mange bornholmske billedkunstnere og udstillingssteder her:

Tema
Læs mere om kunst på Bornholm
Tema
Læs mere om keramik på Bornholm
Tema
Få mere at vide om glaskunsten på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00