Kunst på Bornholm

Billedkunsten på Bornholm er forholdsvis ung og oplever med Bornholmermalerne og Skagensmalerne sin store gennembrud i moderne dansk kunst.

Læs mere

Bornholmermalerne og Skagensmalerne

Indtil omkring midten af 1800-tallet er Bornholm så godt som ikke eksisterende i den danske kunstverdenen – hverken gennem motiver eller som destination for kunstmalerne.

Dette ændrer sig dog i anden halvdel af 1800-tallet, hvor flere kunstmalere efterhånden får øjnene op for øen, dens rå klippeformationer og det særlige lys i naturen. Bornholm tiltrækker nu sågar flere af de kendte Skagensmalere, såsom Michael Ancher, Laritz Tuxen, Otto Haslund og Holger Drachmann, fordi der består tætte bånd til de bornholmske malere som fx. Kristian Zahrtmann, Karl Isakson, Olaf Rude, Edvard Weie og Oluf Høst.

Bornholmermalerne i dansk kunst
Skagensmalerne på Bornholm
Se Bornholmermalernes og Skagensmalernes Top 7 inspirationssteder
Bornholms Kunstrunde

Den moderne kunst på Bornholm

I starten af 1900-tallet begynder “Bornholmerskolen” at præge hele den danske kunstscene, fordi Bornholmermalerne som de første i landet introducerer den såkaldte moderne kunst med de nye europæiske strømninger indenfor maleriet. De dyrker specielt den nye franske kunst og dens eksperimenter med farve, abstraktion og kubisme. I dag kan du se Skagensmalernes og Bornholmermalernes værker på flere bornholmske kunstmuseer og kunsthaller og du kan også tage ud i den bornholmske natur for at finde de steder, som kunstmalerne lod sig inspirere af. Vi giver dig en Top 7-liste over disse steder.

Nutidskunst på Bornholm

Det specielle lys, naturen og stilheden på Bornholm trækker også i dag mange kunstnere til øen. Mange af dem kan du besøge i deres atelieer, se deres udstillinger i museer, gallerier og butikker rundt omkring på Bornholm. En stor årlig kunstbegivenhed er Bornholms Kunstrunde omkring Kristi Himmelfart.

Bornholms Kunstmuseum
Her kan du se Bornholmermalernes vigtigste værker

Oplev kunst og billedkunst på Bornholm

På Bornholm finder du i dag mange billedkunstnere og kunstmalere. Her får du en oversigt over de steder, hvor du kan opleve dem:
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00