Artikel

10 historiske oplevelser på Bornholm

Bornholm har en lang og begivenhedsrig historie. Både naturen og stormagter har præget øen - ikke mindst på grund af dens udsatte position i Østersøen.

Her er 10 museer og attraktioner, som I bør se:

1

Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne

På Forsvarsmuseet i Rønne kan I blive klogere på Bornholms forsvarshistorie, klatre op i "Jylkatten" og bla. se en ægte tysk Enigma-maskine fra Anden Verdenskrig. Kastellet blev oprindeligt brugt som krudtlager, men da man affyrede alle kanoner samtidig, løftede taget sig, hvorefter man opgav at bruge bygningen med det formål.

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

2

Nexø Museum ved havnen

Her i byen husker man særligt det svenske overfald og plyndringen af byen i 1645 og det sovjetiske bombardement efter anden verdenskrig i maj 1945. Men også fiskeriets nedgang i slutningen af 1980'ern har sat præg på byen.

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

3

Bornholms Museum i Rønne

I Bornholms Museum, som oprindeligt var byens sygehus, kan hele familien blive klogere på Rønnes bys og hele Bornholms historie. Se udstillingerne om de sovjetiske flys bombardement af byen i maj 1945; om Bornholmerurenes 250 år lange historie; om de mange sølvskatte, som man har fundet rundt omkring på Bornholm - eller om de over 2600 små guldgubber, som blev fundet ved udgravningsstedet Sorte Muld.

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

4

Bunker i skoven på Dueodde

Den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig planlagde i alt 4 store kanonstillinger i skoven ved Dueodde, som skulle sikre den sydlige Østersø mod gennemsejlingen af fjendtlige skibe. Kun to af anlæggene blev påbegyndt i 1940/41 (men aldrig færdigstillet), og I kan i dag besøge de store betonbunkere i skoven.

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

5

Bornholmertårnet på Dueodde

Ikke langt fra bunkerne på Dueodde - oppe ved landevejen - finder I den gamle militære lyttepost, som i dag rummer koldkrigsmuseet Bornholmertårnet. Bliv klogere på Bornholms historie under den kolde krig, se et ægte jagerfly fra Polen og de mange udstillinger - eller nyd Bornholms måske bedste udsigt fra toppen af tårnet i 70 meters højde.

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

6

Bornholms Middelaldercenter i Østerlars

Ikke langt fra den kendte Østerlars Rundkirke kan I besøge Bornholms Middelaldercenter. Her kan I få et indblik i, hvordan livet i middelalderen var på Bornholm. Hvad spiste man, hvordan lavede man forskellige redskaber - og hvordan var det at leve på slottet Hammershus? Deltag også i skattejagten, som leder dig på kryds og på tværs hen over hele Bornholm.

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

7

Hammershus borgruin på Nordbornholm

Nordeuropas største borgruin fra slutningen af 1200-tallet må I bare se. Nyd udsigten over Østersøen og helt over til den svenske sydkyst - og få en fornemmelse af, hvordan man levede og regerede her i middelalderen. Besøg også det nye prisbelønnede besøgscenter ved siden af borgruinen.

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

8

Lilleborg i Almindingen skov

På en frit stående klippeknold midt inde i Almindingen, ikke langt fra Bornholms højeste punkt Rytterknægten, finder I kongens gamle borg Lilleborg. Den stammer fra omkring 1100-tallet og skal være nedbrændt i år 1259 under en krig mellem ærkebispens folk (der sad på Hammershus) og kongens folk, der sad her på Lilleborg.

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

9

Helleristningerne på Madsebakke ved Allinge

Overalt på Bornholm findes der spor fra fortidens beboere: På Madsebakken ovenfor byen Allinge på Nordbornholm er der blevet fritlagt et stor areal med helleristninger fra bronzealderen. Vi kender ikke betydningen af de mange tegninger - men måske har du din helt egen forstelling om, hvad de skal forestille og betyde?

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

10

Natur- og oplevelsescenteret NaturBornholm i Aakirkeby

Naturcententeret, der blev bygget i 2000, rummer i dag blandt andet Danmarks største udstilling om landdinosaurer. På dinosaurernes tid lå Bornholm som det eneste sted i Danmark over havets overflade, og det er grunden til, at man har fundet (og stadigvæk finder) rester af både landgående dinosaurer, men også af dyr, der har levet i vandet.

Få mere at vide ved at klikke på billedet.

Læs mere om de bornholmske seværdigheder

De bornholmske seværdigheder ligger tæt og der er så mange at vælge imellem, at du selv efter adskillige besøg på klippeøen stadig kan finde nye, interessante udflugtsmål.

Tema
Læs mere om Bornholms historie og geologi
Tema
Dyk ned i Bornholms krigshistorie
Tema
Besøg Nordens første søfæstning Christiansø
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00