Artikel

Se Bornholmermalernes og Skagensmalernes Top 7 inspirationssteder

Gå i de kendte danske kunstmaleres fodspor - og oplev Bornholmermalernes og Skagensmalernes bedste inspirationssteder på Bornholm og Christiansø

Du kan bevæge dig rundt på Bornholm og gå i Bornholmermalernes og Skagensmalernes fodspor for at opleve og se mange af de motiver, som malerne så, da de malede deres værker. Nogle af stederne har forandret sig en del siden anden halvdel af 1800-tallet – mens andre setder stadigvæk fremstår, som på den dag, da kunstmalerne så dem.

Her får du vores overblik over Bornholmermalernes og Skagensmalernes Top 7 inspirationssteder på Bornholm, som du kan besøge. Og hvem ved – måske har du selv lyst til at prøve kræfter med pensel, maling og lærred?

Bornholmermalernes og Skagensmalernes Top 7 inspirationssteder

Her kan du se stederne, som Bornholmermalerne og Skagensmalerne forevigede i deres malerier

1

Hammershus ruin og klippekysten på Nordbornholm

Ferdinand Richardt, Vilhelm Kyhn, Anton Edvard og Holger Drachmann malede borgruinen ad flere omgange. Enten ved at stå oppe ved borgen - eller ved at stå nede ved den nuværende Hammerhavn. Du kan også opleve kysten fra vandsiden med bådene fra Hammerhavnens Bådfart.

2

Helligdomsklipperne ved Rø

Her malede blandt andre Vilhelm Kyhn og Skagensmaleren Michael Ancher - du kan bl.a. opleve kystpartiet med båden M/S Thor.

3

Byen Gudhjem

Otto Haslund, Karl Isakson og specielt Oluf Høst malede adskillige motiver fra Gudhjem - enten ved at stå nede ved Nørresand havn eller ved at stå oppe på Bokul.

4

Christiansø

Ertholmene med øen Christiansø i spidsen var også et yndet motiv blandt Bornholmermalerne Otto Haslund og Karl Isakson.

5

Randkløve

Malerne George Emil Liebert og Viggo Fauerholdt kunne godt lide klippepartierne omkring Randkløve.

6

Hammersøen ved Hammerknuden

Naturen på Hammerknuden ved Hammersøen så helt anderledes ud, da Skagensmaleren Holger Drachmann så den i 1870. I dag er området præget af de store nedlagte granitbrud.

7

Kysten ved Aarsdale

Bornholmermaleren Kristian Zahrtmann var betaget af kysten nord for Aarsdale med blikket rettet mod syd.

Læs mere om kunst på Bornholm

Læs mere om kunst på Bornholm, Bornholmermalerne og Skagensmalerne og hele den epoke i dansk moderne kunst, som “Bornholmerskolen” var med til at præge.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00