Artikel

Ta’ en pause fra Folkemødet – Forslag til en tur ud på Bornholm

Er du på Folkemødet på Bornholm og trænger til lidt afveksling? Bornholm byder på mere end bare Folkemødet i Allinge.

Oplev Bornholms smukke natur, Hammershus eller bare hyggelig en havne- og caféatmosfære. Vi har flere forslag til en dagstur og udflugt på øen til dig.

Hammerknuden – eller bare Hammeren – er Bornholms nordligste spids og er spækket med historiske og nyere seværdigheder, smuk og rå natur og en enestående udsigt. Følger du kyststien, kan du i godt vejr se over Hammerstrædet og helt over til den svenske sydkyst.

Graniteventyrets spor i landskabet

Hammerknudens natur er præget af de sidste istiders gletchermasser, som har bortskrabet alle sedimentlag og efterladt den nøgne granit i landskabet.
Men også industrialiseringen har sat sine dybe fodspor i naturen: Graniteventyret fra slutningen af det 19. århundrede og frem til 1990’erne har skabt blandt andet Opalsøen og Krystalsøen. Materialet fra disse granitbrud blev brugt overalt på øen og i hele Danmark (bl.a. er Hammeren fyr bygget af Hammergranit).

Tag bussen til Hammershus – og følg kyststien med uret

Har du en folkemødebillet til bussen, kan du tage bussen til Hammerhus. Besøg Nordeuropas største borgruin fra middelalderen og tag dig tid til at dykke ned i historien og nyd også udsigten udover landskabet og Østersøen.

Fra Hammershus borgruin kan du følge kyststien langs vandet mod nord, forbi Hammerhavnen og rundt om Bornholms nordligste spids. Du kommer forbi Salomons kapel og Hammerodde Fyr og ankommer til sidst til Sandvig eller Kirkepladsen i Allinge, hvorfra busserne igen afgår til resten af øen. Turen langs vestsiden af Hammerknuden starter med at være bakket, men bliver behageligere og enklere til sidst.

Bornholm er mere end bare selve Folkemødet. Vi giver dig et par tips til en dagstur eller en udflugt på øen under Folkemødet.”

Få flere udflugtstips hos Bornholms Turistinformation

Hos Bornholms Turistinformation i Allinge, Gudhjem, Svaneke, Nexø, Hasle, Aakirkeby og Rønne kan du få mange flere tips til udflugter og dagsture på Bornholm, mens du er på besøg under Folkemødet.

Når du tager turen ad kyststien langs den bornholmske nordkyst bør du ikke snyde dig selv for oplevelsen af disse seværdigheder:

Gå ikke glip af disse seværdigheder på turen

1

Hammershus borgruin

Besøg Nordeuropas største borgruin fra middelalderen

2

Hammerhavnen

Nyd det maritime miljø på den tidligere granithavn

3

Salomons Kapel

Se ruinerne af det lille kapel, der blev bygget i det 13. århundrede til de mange sildefiskere

4

Hammeren Fyr

Oppe på Ørnebjerget troner Hammeren Fyr fra 1871 med en fantastisk udsigt over hele Nordbornholm

5

Hammerodde Fyr

På Bornholms nordligste spids ligger det lille fyrtårn, som blev opført i 1895 som hjælpefyr til Hammeren Fyr

Tema
Top 10 oplevelser på Bornholm
Tema
Oversigt over røgerierne på Bornholm
Tema
10 fantastiske Instagram-spots på Bornholm
Tema
Alt om historiske Hammershus borgruin
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00