Artikel

Brug din energi i naturen

Klipper, klitter, sand, strand, vand og store kuperede skove giver rum for en ferie med masser af bevægelse for hele familien.

Kridhvide strande og krystalklart vand inviterer til mere end bare en dukkert

Hele vejen rundt er der et væld af dejlige badesteder og skønne sandstrande med god plads til at tumle. For de små børn er de lavvandede strande ved Balka og Dueodde ideelle til at blive fortrolige med vandet. Måske lære at tage de første svømmetag.

Klippekysterne giver unikke muligheder for de større børn. At springe i vandet fra en klippe er en ganske særlig oplevelse, men husk at de voksne først skal tjekke forholdene.

Havnebadet i Hasle og strandøen i Vang er andre helt specielle badeoplevelser, ligesom der er gode springmuligheder ved havnene i Svaneke, Arnager og Snogebæk.

Ved flere strande kan børn fra tidlig alder lære at surfe, ro kajak og dykke under vejledning af dygtige instruktører. Der venter flere aktiviteter endnu ved vandet, som giver ferieminder, kammeraterne derhjemme bliver dødmisundelige på.

Aktiv ferie til hele familien

Inde på øen kan rutinerede MTB-kørere udfordre sig på teknisk svære spor i Almindingen og i Vang Stenbrud. Der er et otte kilometer langt MTB-spor ’Den Grønne Ring’ ved Rønne, og for små børn og nybegyndere kan anbefales det teknisk mindre svære terræn ved Skovlysporet i Blykobbe Plantage.

Klippeklatring i Danmark skal man til Bornholm for at opleve. I et nedlagt stenbrud i Vang har Dansk Klatreforbund lavet flere ruter, som børn ned til fem-seks-års alderen sammen med en uddannet instruktør sagtens kan klatre. Flere aktører tilbyder undervisning, og nogle har også rappelling på programmet

Børneløb er et hit på Bornholm, og der er næsten ikke en uge uden et nyt løb for børn helt ned til to-tre år. Etape Bornholm i juli og Vikings børneløbe-event i efterårsferien byder hver især på en sammenhængende række løb kun for børn. Og de bornholmske skove, sprækkedale og klitområder har masser af sjove ruter, nogle afmærkede, som børn elsker at løbe i.

Aktiv ferie – sjov, leg og læring

Når dagens fysiske udfordringer er overstået, er det måske tid til de lidt mere legeprægede aktiviteter og stadig i frisk luft. Hvad med at teste hjernecellerne med en tur i Gulhave Labyrinterne ved Vestermarie? Eller måske mavekildrende oplevelser i Nature Park Bornholm klatreparken i Rø Plantage, en familiedyst i fodboldgolf i Bodilsker eller et slag minigolf på et af øens mange anlæg.

Er vejret mere til fysisk aktivitet indendørs, så er legelandet og skatecentret Værftet i Nexø en mulighed hele året for både store og små børn. Hasle Legeland i Hasle-hallen er et andet morsomt alternativ i skolernes sommerferie.

Brug din energi i naturen

1

Nature Park Bornholm Klatrepark

Prøv klatreparken Nature Park Bornholm udenfor Gudhjem. En oplevelse for hele familien!

2

Bornpark

Masser af minigolf i en verden af Bornholm. En sjov oplevelse for hele familien i en af Nordeuropas største minigolf parker

3

Etape Bornholm

Du får det hele med Etape Bornholm. Sandet, klipperne, bjergene, skovene, byerne. En unik løbeoplevelse, hvor du løber en maraton over 5 dage. Distancer mellem 5,9 og 10 km.

4

Fodboldgolf

Bornholms fodboldgolfbane er placeret i naturskønne omgivelser i Bodilsker, lidt uden for Nexø. Kom og nyd nogle hyggelige timer i selskab familie og venner.

5

Balka strand

Balka strand er en af Bornholms mest populære badestrande.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00