Artikel

Oplev 10 storslåede vinteraktiviteter for alle aldre i naturen på Bornholm

Bornholm tilbyder en unik kobling mellem smukke oplevelser og god plads. Få røde kinder og frisk luft i håret med hele familien, eller kombiner din hjemmearbejdsplads med muligheden for at udforske Bornholm i sine rå vinterklæder.

Store skove at udfolde sig i, Nordeuropas største borgruin, kilometervis af sandstrande og udfordrende vandreruter til fordybelse, er blot en brøkdel af det Bornholm kan tilbyde. Oplevelser for alle aldre venter jer på vinterøen.

Vi har samlet en liste over 10 storslåede vinteraktiviteter i naturen for dig og dem du holder af.

 

1

Dueodde Strand

Få vind i håret på stranden med det fineste sand. Faktisk så fint, at det siges at det har været brugt til timeglas. Mærk roen sænke sig i kroppen, når du lytter til bølgens brusen.

2

Hammershus

Nordeuropas største borgruin er en attraktion man kan opleve igen og igen, uden at føle, at man har set det for ofte. Mærk historien på Bornholms nordspids.

3

Ekkodalen

Tag turen til Ekkodalen. Det skuffer aldrig! Udover at lede efter det bedste ekko, er der mulighed for at udforske det smukke område i Bornholms største sprækkedal. Prøv også den nye gangsti, som smukt fører dig gennem dalen.

4

Hammerknuden rundt

Hop i de gode sko og gå de 7 km rundt om Hammerknuden på Bornholms nordspids. På trods af den relativt korte distance, tager turen ca. 2 timer pga. at det meget skiftende terræn. Oplev klippekysten, granitbrud og den fantastiske udsigt over Østersøen.

5

Døndalen

Døndaleåen falder omkring 20 meter og danner dermed Danmarks højeste vandfald. Oplev det i vinterferien, hvor vejret kan være medskabende til, at der er godt med vand i vandfaldet.

6

Kultippen

Syd for Hasle finder i Kultippen - et helt usædvanligt sted, som ikke kan sammenlignes med noget andet. Området minder nærmest om et månelandskab, men det er et menneskeskabt levn fra en tid hvor man i 1940’erne tømte “affaldsprodukter” fra en kulgravning ud her.

7

Bunker på Dueodde

Oplev historien helt tæt på. På Dueodde finder du to store tyske kanonstillinger fra 2. verdenskrig. Klik på billedet af bunkeren og læs mere om dens historie og find et podcast afsnit fra GoLittle, som forklarer historien for de mindste.

8

Opalsøen

Det er en helt vidunderlig oplevelse at besøge Opalsøen - uanset årstiden er der bare bjergtagende smukt. Læs om Opalsøens granithistorie ved at klikke på billedet af Opalsøen.

9

Rokkesten på Bornholm

Bornholm har 3 store rokkesten. Du finder dem i Paradisbakkerne, i Almindingen samt i Rutsker Højlyng. Prøv og se om I kan rokke dem. Læs mere om alle 3 rokkesten ved at klikke på billedet herover.

10

Vang Granitbrud

Ligesom med Opalsøen, er det ved Vang Granitbrud også en fascinerende granit historie. Der er blevet brudt granit i Vang Granitbrud i mere end 100 år. Området er desuden et yndet sted for fugle.

Tema
Få mere inspiration til din vinterferie på Bornholm her.
Tema
Tips til vinterferie for to
Tema
Det kan du lave med dine børn denne vinter
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00