Artikel

Sjove vinteraktiviteter for familier med små børn

Tag børnene med på en opdagelsesrejse og bliv klogere på Bornholms spændende fortid. Med en rejse tilbage i tiden, kan I som småbørnsfamilie besøge steder fra gamle dage og lære gennem leg.

Lad fantasien få frit løb og lad legene begynde

At holde ferie kan fint kombineres med at lære og blive klogere. Vinterøen Bornholm byder på en lang række seværdigheder og vinteråbne attraktioner, som er et velegnet besøgsmål for dig, som gerne vil opleve øens historie med dine børn. Steder som Hammershus, bunkerne på Dueodde og Lilleborg i Almindingen gør den historiske viden til en spændende eventyrbog, som er sjov at udforske for store og små.

Forslag til sjove vinteraktiviteter

Besøg en af Bornholms mange historiske tidslommer og lad dine børn, og måske endda dig selv, blive klogere på Bornholm, som det var for mange år siden. Herunder kommer vi med gode forslag til aktiviteter i vintermånederne, der er sjove og lærerige for forældre og børn. Fælles for attraktionerne er, at de er nemme og tilgængelige at komme til med bil eller offentlig transport. Det er også muligt at besøge stederne med barne- eller klapvogn.

På med varme huer og vanter, så er I godt klædt på til at udforske det bornholmske vinterlandskab.

 

Bliv klogere på Bornholms historie

Herunder kan I læse vores aktivitetsforslag til hele familien. Klik på billederne for mere information.

1

Løs mystiske gåder ved Hammershus

Hop en tur tilbage til 1200-tallet med et besøg til Nordeuropas største borgruin Hammershus. Er I til mystik og gåder? To steder på ruinens mure skjules et ansigt. Kan I finde dem, mens I udforsker den gamle ruin? Måske er det også tid til at bekæmpe en drilsk skurk? Heidenreich, en skummel og virtuel tyveknægt, har i sinde at stjæle en sjælden og uvurderlig skat fra Hammershus. Kan I løse gåden og forhindre at Heidenreich får fat i skatten? Prøv kræfter med den spændende skatte- og skurkejagt via mobilappen Useeum (Android og iOS).

2

Rejs tilbage til 1100-tallet med et besøg til Lilleborg i Almindingen

I hjertet af den største skov på Bornholm finder I resterne af Lilleborg, placeret på en 16 meter høj klippeknold, midt i Borresø. På stedet finder I informationstavler, som gør jer klogere på historien om Lilleborg tilbage i 1100-tallet. Nær ruinen er der fundet gamle mønter, dele fra rustninger, stigbøjler og pilespidser fra armbrøste, som har ligget begravet i jorden. Lilleborg var omringet af en svær mur, hvoraf resterne stadigvæk ses endnu. Og hvis I går på opdagelse som en vaskeægte stifinder, vil I finde fundamenter af gamle bygninger og en del af et gammelt tårn.

3

Gå på jagt efter tempelriddernes hemmelige kammer nær Østerlars Rundkirke

Hvis I har set filmen "Tempelriddernes skat" (2006), har I måske lagt mærke til, at filmen i flere scener udspiller sig ved Østerlars rundkirke. Et besøg til kirken er et besøg værd, og hvem ved ... måske ser I den sten, der i filmen åbner op til tempelriddernes hemmelige kammer. Rundkirken i Østerlars er øens største. I gamle dage fungerede kirken både som kirke og værn mod fjender fra havet. Fra toppen af kirken kan I leve jer ind i rollen som soldat og finde de gamle gevær- og skydehuller, som blev brugt som forsvarspost i gamle dage.

4

Soldat for en dag ved Bunkerne på Dueodde

Besøg krigstidens metertykke bunkere på Dueodde fra dengang Bornholm var besat af Tyskland. Midt i fyrreskoven er der ro og plads til at lege frit, hvor I kan leve jer ind i rollen som soldat eller modstandsmand under 2. verdenskrig. Bunkernes kanoner kunne skyde skibe helt op til 40 kilometer væk. Det svarer distancemæssigt til 380 fodboldbaner på en lang række.

5

Gå på opdagelse på det forstenede hav

Linjer i landskabet er et stisystem nær oplevelsescenteret NaturBornholm. På jeres vej derned vil I passere NaturBornholm og deres to store dinosaurer, som ligner dem, der levede på Bornholm for mange tusinde år siden. Når I følger linjerne i landskabet og går på opdagelse, vil I finde en forstenet havbund. Mon I er heldige at finde fossiler eller dinosaurknogler blandt de vinterfrosne sten, når I går en tur på en gammel udtørret havbund?

6

Besøg den kongelige skov

Hvis I har set filmen "Asterix - operation bautasten" (1989), har I måske lagt mærke til, at Obelix ved et uheld får kastet en stor og tung sten i hovedet på troldmanden Miraculix, så han glemmer alle sine trylleformularer. Kunne det ikke være sejt at se sådanne sten i virkeligheden? I skoven Louisenlund finder I over 50 bautasten, der ligner dem, som Obelix kaster med i filmen. Bautastenene går helt tilbage til bronzealderen. De står flot på den frostblegede skovbund og er velegnede til en god omgang gemmeleg under trækronerne.

7

Se ægte skattefund på Bornholms museum

Tag en tur ind i varmen og besøg Bornholms Museum. Her er I garanteret en tidsrejse tilbage til de gamle dage. I kan finde guldgubber og sølvskatte eller minder fra krigens tid og søfartshistorie. På Bornholms Museum kan I se fund, der er gravet op fra den Bornholmske muld gennem tiden. Et sted på museets hylder gemmer Krølle-Bølle sig. Han er en rigtig ballademager og gemmer sig hele tiden fra personalet. Er I klar på en findeleg? Hvor mon han gemmer sig henne?

Tema
Det kan du lave med dine børn på Bornholm denne vinter
Tema
Flere tips: Vinterferie på Bornholm for hele familien
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00