Artikel

Travel + Leisure: Den lille ø ændrer det nye nordiske køkken

Det amerikanske magasin Travel and Leisure har besøgt Bornholm. Det er der kommet en skøn artikel ud af, som kommer omkring Nicolai Nørregaard fra Kadeau, Hallegård, Stammershale Badehotel og Svaneke.

On a dot of Danish land in the Baltic Sea, chefs have elevated local ingredients and sparked an island-wide culinary awakening.”

“En aften i skumringen ledes jeg dybt ind i en tyk skov med den unge kok Nicolai Nørregaard, knusende blade og kviste, der allerede har været trådt på, måske af den vilde bison der bevæger sig der. Da vi krydsede mudrede og glatte grene og mos, dukkede Nørregaard sig lavt under en kævle, for at plukke en champignon fra jorden. “Det er en rørhat,” sagde han, “min favorit.”

Sådan begynder artiklen, som er skrevet af en journalist fra Travel and Leisure. Journalisten følger Nicolai Nørregaard fra Kadeau på tur i naturen, for at finde naturlige bornholmske ingredienser til køkkenet.

Artiklen beskriver meget levende den vilde bornholmske natur og beretter samtidig om Nørregaards opvækst i Svaneke, en by som er gået fra at være en travl fiskerby, til nu at være, hvad journalisten beskriver som virkelighedens Willy Wonka by, på grund af de mange luksusprodukter af søde sager der stammer derfra, blandt andet lakrids by Johan Bülow som åbnede sin første butik i Svaneke i 2007.

Langt inde i skoven besøger Travel and Leisure, slagteren Jørgen fra Hallegård, som har en beliggenhed i skoven, som ifølge journalisten, ligner noget, taget ud fra et Brødrende Grimm eventyr. I det prisbelønnede charcuteri ligger der en café og en butik, hvor man kan købe og smage kød og hjemmelavede pølser. Journalisten besøgte også Stammershalle Badehotel, som han ser som nordkystens kulinariske højdepunkt, hvad angår selve hotellet og også den fantastiske restaurant med de opfindsomme retter.

Læs den skønne artikel i sin helhed i linket nederst på siden.

 

 

Artiklen nævner disse steder på Bornholm:

1

Kadeau Bornholm

Besøg gourmet- og Michelin-restauranten Kadeau på Bornholm. I de yderste klitter på Bornholms sydkyst, omgivet af strand, hav, skov og himmel, finder du smagen af Bornholm midt i intetheden!

2

Lov i Listed

Oplev bornholmsk kunsthåndværk hos Lov i Listed.

3

Hallegård

Langt væk fra trafik og stress ligger Hallegaard gårdbutik, pølsemageri og slagtehus. Der lægges vægt på kvalitet og "rene" fødevarer. Alle produkter i gårdbutikken er uden kunstige farve- og tilsætningsstoffer, istedet lægges fokus på at give varerne den tid de kræver.

4

Stammershalle Badehotel

Overnat på Stammershalle Badehotel.

5

Lakrids by Johan Bülow

Smag en af Bornholms delikatesser hos Lakrids by Johan Bülow i Svaneke.

6

Nordlandet

Overnat på Hotel Nordlandet i Sandvig

7

Melsted Badehotel

Overnat på Melsted Badehotel.

8

Nexø Gamle Røgeri

Nexø Gamle Røgeri, som ligger et stenkast til Østersøens bølger, lige nord for Nexø centrum.

Læs hele artiklen her

Travel + Leisure artiklen: The Tiny Island Changing New Nordic Cuisine

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00