Overnat i det fri - i shelter eller på naturlejrplads

På Bornholm har du mulighed for at overnatte i den smukke natur på en række primitive lejrpladser samt hyggelige shelters.

Læs mere

Bornholm tilbyder primitiv overnatning i det fri på lejrpladser og shelters

Danmarks har næsten 800 naturlejrpladser, og naturligvis kan du også finde nogle af disse pladser på Bornholm. Nogle steder kan du medbringe dit eget telt – andre steder kan du overnatte i et af de opstillede shelters. Shelteret er typisk en bjælkehytte med åbning i siden med en bræddebund, som er hævet over terrænet. Der er plads til 5-8 personer i hvert shelter.

Pladserne må kun benyttes en nat ad gangen, men det er også gratis. Det forventes naturligvis, at du selv rydder op efter dig og sørger for at pladsen du efterlade er pæn stand. Værn om områdets dyr, planter, træer, klipper. Den bornholmske natur er unik og værd at opleve. Derfor skal vi også passe på den. Længere nede har vi et kort over shelters på Bornholm og et link til Danmarks naturlejrpladser.

App: Shelter
Outdoor-oplevelser med Outdoor Friends

Først-til-mølleprincippet

Naturlejrpladser benyttes efter først-til-mølleprincippet, så vær opmærksom på, at shelterne kan være optaget. På Bornholms Regionskommunes hjemmeside kan du se et oversigtskort, der viser, hvor pladserne til overnatning findes. Klik på kortet på linket herunder, og du vil komme videre til en mere detaljeret beskrivelse af beliggenhed, toiletforhold og tilgængelighed.

I efteråret 2022 fik Bornholm 2 nye handicapvenlige shelters i Rø Plantage på lejrpladsen ved Mortingevej. De 2 nye shelters har større åbning end normalt, så det er lettere for handicappede, herunder kørestolsbrugere, at benytte dem. Shelterpladsen har også fået et handicapvenligt multtoilet.

Større grupper, primært skoleklasser og spejdere, kan booke Shelterplads ved Rundemose og Lejrplads i Finnedalen. Enkeltpersoner eller små grupper kan booke shelters i Blykobbe Plantage og i Ravnedalen. For mere information om dette se: www.udinaturen.dk.

→ PDF-kort med primitive lejrpladser på Bornholm

Besøg de gode bornholmske campingpladser
Bornholms vandreguide - 37 smukke vandrerruter over hele øen

I disse 4 bornholmske skove må du frit slå telt op

På Bornholm findes der fire skove, hvor du frit må telte: Det er i Rø Plantage, Blykobbe plantage, Pedersker skov og i den nordlige del af Alminingen mellem Bolsterbjergvej og Åsedamsvej. Men hold dig til → reglerne om fri teltning, som du kan finde på Naturstyrelsens hjemmeside. Se også → hjemmesiden udinaturen.dk, hvor du kan finde et kort over store og små, primitive lejrpladser i naturen (klik på “fri teltningsområde”, “stor lejrplads” og “lille lejrplads”).

I Danmark er der ingen Allemandsret, som man kender det fra andre nordiske lande, hvor man må slå sit telt op overalt. Derfor skal man benytte sig af de angivende områder og naturlejrpladser, som findes rundt omkring på øen. 

Vi er fælles om naturen og de gode oplevelser

Alle er velkomne i den bornholmske natur, som byder på utallige oplevelser, både til lands, til vands og i luften. Mød hinanden med venlighed og forståelse og gå foran med et godt eksempel. Det er vores fælles ansvar, at brugen af naturen sker med respekt for både mennesker og dyr.

Attraktioner
Outdoor og aktiv ferie på Bornholm
God tone, den gode oplevelse og sikker færdsel i naturen
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00