Artikel

Bornholmske klassikere – for børn

Mange af Bornholms traditionelle seværdigheder kan fint opleves af børn og forældre sammen.

Bornholmske klassikere – for både børn og voksne

Hammershus Ruiner og hele Hammerknuden er et hit hos børn. Borgens mystik indbyder til udforskning, og her er et væld af spændende historier. Få fortællingen om den indespærrede prinsesse, se den uhyggelige fangekælder og kig ind i besøgscentret og lær om livet på borgen.

Rundt om Nordeuropas største borgruin bliver børnene udfordret af Danmarks måske mest spektakulære natur med snoede og ’hemmelige’ stier, stejle fuglefjelde, dybe slugter og overnaturlige udsigter, de sikkert aldrig har oplevet før.

Nedenfor Hammershus ligger Hammerhavnen, hvor selv de mindste kan bade, og hvorfra der er bådture ind i de eventyrlige grotter i de stejle klipper.

Rundkirkerne på Bornholm

Det diskuteres stadig, hvorfor de fire rundkirker blev bygget på Bornholm. Var det som fæstningsværn, eller havde det noget med tempelridderne og deres skat at gøre? Under alle omstændigheder sættes barnefantasien i sving på turen rundt i kirkernes krinkelkroge. Og tempelriddernes skat? Mon den som i filmen ligger gemt i krypten under gulvet i Østerlars Kirke?

Oplevelsespark og dyr i naturen

Børnene elsker også Brændesgårdshaven ved Svaneke; Vandlandet, de gamle robåde af træ og de mange traditionsrige forlystelser. Der kan bruges mange timer på at se og lære om parkens eksotiske dyr og fugle, ligesom naturelskerne kan glæde sig over dens mange smukke blomster og planter.

En af de nyeste turistattraktioner på Bornholm er bisonokserne i Almindingen. En spændende dag i en af Danmarks største og mest alsidige danske skove, kan krydres med, hvem der først får øje på den stadig voksende flok af bisoner. Eller hvad med en tur til Bornholms højeste punkt og se hvem der kommer hurtigst op i tårnet på Rytterknægten, hvorfra næsten hele Bornholm kan ses fra fugleperspektiv.

I Almindingen ligger også verdens mindste travbane, hvor der er løb hver uge, og hvor børnene kan få lov til at snuse til hestelivet i staldene.

Mange oplevelsesmuligheder indenfor kort afstand

Aftensmaden kan nydes i stemningsfulde omgivelser på et par af skovens gode spisesteder, og så kan I også lige stikke ned til Ekkodalen og råbe: Hvad drikker Møller?

Dueoddes høje klitter med kridhvidt sand er naturens eget topdesignede legeområde. Hvis børnene ikke har få nok af turene op og ned af de høje sandbjerge, så tag de 196 trappetrin op i Dueodde-fyret – eller snup elevatoren op i tårnet til det nærliggende koldkrigsmuseum. Udsigten herfra er kåret til Bornholms bedste. På en klar dag kan du se næsten til Polen. Og samtidig kan de voksne lære lidt om den spændende koldkrigsperiode på Bornholm og i Østersøen.

En sejltur til den gamle fæstningsø Christiansø er et møde med en totalt anderledes og uforandret verden, som den nærmest så ud for et par hundrede år siden, og som nok kan pirre ethvert nysgerrigt barn. Her kan de også lære om at bo på en ø, hvor skolen kun har ni elever, og der kun er en købmand.

Nogle af de bornholmske klassikere

1

Brændesgårdshaven

Besøg den hyggelige og familievenlige forlystelsespark Brændesgårdshaven på Bornholm. Der er gratis parkering og når indgangen er betalt, er alle forlystelser gratis! Der er gratis Wifi i hele Haven.

2

Hammershus

På en stejl klippeknude - på Bornholms nordspids - står de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. Et yndet udflugtsmål for hele familien.

3

Bornholmertårnet

Besøg et tophemmeligt og topsikret militært anlæg

4

Østerlars rundkirke

Velkommen til Østerlars Rundkirke - Bornholms og Danmarks største rundkirke!

5

Bornholms Brand Park

Travsport – Bornholms nationalsport

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00