Artikel

Bornholmske klassikere – for barn

Mange av Bornholms tradisjonelle severdigheter er like spennende for barn som for foreldre.

Bornholmske klassikere – for både barn og voksne

Hammershus Ruiner og hele Hammerknuden er populær blant de minste. Den mystiske borgen lokker til utforsking og inneholder mange spennende historier. Les historien om den innestengte prinsessen, se den uhyggelige fangekjelleren og ta en tur innom besøkssenteret for å lære om livet i borgen i gamle dager.

Utenfor Nord-Europas største borgruin blir barna utfordret av Danmarks kanskje mest spektakulære natur med krokete og spennende stier, steile fuglefjell, dype raviner og en utsikt de kanskje aldri har opplevd maken til.

Nedenfor Hammershus ligger Hammerhavnen, der selv de aller minste kan bade, og der det går båtturer til de eventyrlige klippegrottene.

Rundkirkene på Bornholm

Det er fortsatt ingen som vet sikkert hvorfor det ble bygget fire rundkirker på Bornholm. Var det som festningsvern eller hadde det noe å gjøre med tempelridderne og skatten deres? Uansett setter krinkelkrokene i kirkene barnas fantasi i sving. Og tempelriddernes skatt? Kanskje det er som i filmen, at den ligger gjemt i krypten under gulvet i Østerlars Kirke …

Opplevelsespark og dyr i naturen

Barna elsker også Brændesgårdshaven ved Svaneke med vannland, gamle robåtene av tre og mange tradisjonsrike aktiviteter. Dere kan bruke mange timer på å observere og lære om de eksotiske dyrene og fuglene i parken, og naturelskere kan glede seg over alle de vakre trærne og blomstene.

En av de ferskeste turistattraksjonene på Bornholm er bisonoksene i Almindingen. En innholdsrik dag i en av Danmarks største og mest varierte skogsområder kan gjøres ekstra spennende med konkurransen: Hvem får først øye på bisonflokken? Eller hva med en tur til øyas høyeste punkt der dere kan se hvem som kommer raskest opp i tårnet på Rytterknægten og får utsikt over nesten hele Bornholm.

I Almindingen ligger også verdens minste travbane der det er løp hver uke, og hvor barna kan få komme inn og hilse på hestene i stallen.

Mange opplevelsesmuligheter innenfor kort avstand

Kveldsmaten kan dere nyte i stemningsfulle omgivelser på en av de trivelige restaurantene i skogen, og etterpå rekker dere en tur innom Ekkodalen for å rope: Hva drikker Møller?

De høye, kritthvite sanddynene på Dueodden er naturens egen spesialdesignede lekeplass. Hvis barna ikke har fått nok av å løpe opp og ned på de høye sandryggene, kan dere gå de 196 trappetrinnene opp i Dueodde-fyret – eller ta snarveien med heisen opp i tårnet til museet som handler om den kalde krigen, Bornholmertårnet. Her kan du oppleve det som er kåret til Bornholms beste utsikt – på en klar dag ser du nesten til Polen – samtidig som de voksne kan lære om den spennende perioden under den kalde krigen på Bornholm og i Østersjøen.

En seiltur til den gamle festningsøya Christiansø er et møte med en totalt annerledes og uforandret verden, omtrent slik den så ut for to hundre år siden – noe som kan stimulere fantasien til de fleste barn. Her kan de også få høre om hvordan det er å bo på en øy der skolen bare har ni elever og det bare finnes én butikk.

Bornholmske klassikere – for barn

1

Brændesgårdshaven

Besøg den hyggelige og familievenlige forlystelsespark Brændesgårdshaven på Bornholm. Der er gratis parkering og når indgangen er betalt, er alle forlystelser gratis! Der er gratis Wifi i hele Haven.

2

Hammershus

På en stejl klippeknude - på Bornholms nordspids - står de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. Et yndet udflugtsmål for hele familien.

3

Bornholmertårnet

Besøg et tophemmeligt og topsikret militært anlæg

4

Østerlars rundkirke

Velkommen til Østerlars Rundkirke - Bornholms og Danmarks største rundkirke!

5

Bornholms Brand Park

Travsport – Bornholms nationalsport

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00