Artikel

Bornholmska klassiker – för barn

Många av Bornholms traditionella sevärdheter kan upplevas av både barn och föräldrar.

Bornholmska klassiker – för både barn och vuxna

Hammershus Ruiner och hela Hammerknuden är populära bland barn. Borgens mystik tål att utforskas och ni kommer att hitta en uppsjö av spännande berättelser. Lyssna till historien om den fängslade prinsessan, se den ohyggliga fängelsehålan och titta in i besökscentret för att lära er mer om livet i borgen.

Runt Nordeuropas största borgruin hittar barnen fantastiska utmaningar med slingrande och hemliga stiga, branta fågelfjäll, djupa raviner och en makalös utsikt de förmodligen aldrig har upplevt förut.

Nedanför Hammershus ligger Hammerhavnen där även de yngsta kan bada och varifrån det går att åka båt in i de sagolika grottorna i de branta klipporna.

Rundkyrkorna på Bornholm

Det diskuteras fortfarande varför de fyra rundkyrkorna egentligen byggdes på Bornholm. Tjänade de som skyddsvärn eller hade de något med tempelriddarna och deras skatt att göra? Under alla omständigheter triggas barnens fantasi när ni utforskar rundkyrkornas olika vrår. Och tempelriddarnas skatt? Ligger den kanske precis som filmen antyder i kryptan under golvet i Østerlars kyrka?

Upplevelsespark och djur i naturen

Barnen älskar också Brændesgårdshaven vid Svaneke; Vandlandet, de gamla roddbåtarna av trä och de många traditionsrika nöjena. Ni kan lägga hur många timmar som helst på att lära känna parkens exotiska djur och fåglar, och naturälskarna kan botanisera bland alla vackra blommor och växter.

En av Bornholms senaste turistattraktioner är bisonoxarna i Almindingen. En spännande dag i en av Danmarks största och mest allsidiga danska skogar kan kryddas med en tävling i vem som först får syn på den ständigt växande flocken bisonoxar. Eller varför inte göra en utflykt till Bornholms högsta punkt och springa i kapp upp i tornet på Rytterknægten varifrån nästan hela Bornholm kan avnjutas i fågelperspektiv.

I Almindingen ligger även världens minsta travbana där man anordnar tävlingar varje vecka, och barnen får bekanta sig med hästarna.

Många upplevelsemöjligheter inom kort avstånd

Middagen kan avnjutas i en stämningsfull miljö på några av skogens bästa matställen, och så kan ni svänga förbi Ekkodalen och lyssna till hur era röster studsar mellan bergväggarna.

Dueoddes höga klitter med kritvit sand är naturens egendesignade lekområde. Om barnen fortfarande har spring kvar i benen efter turerna upp och ner för de höga sandbergen kan ni ta de 196 trappstegen upp i Dueoddefyren, eller ta hissen upp i tornet till det närliggande museet över kalla kriget. Utsikten härifrån har utnämnts till Bornholms bästa. Under en molnfri dag kan du nästan se hela vägen till Polen. Samtidigt kan de vuxna passa på att lära sig mer om den spännande kalla krigs-perioden på Bornholm och i Östersjön.

Under en båttur till den gamla fästningsön Christiansø stöter ni på en unik och orörd värld som nästan ser ut som den gjorde för några hundra år sedan, och som säkert kan intressera ett nyfiket barn. Här kan man lära sig hur det är att bo på en ö, att skolan endast har nio elever och att det bara finns en matbutik.

Bornholmska klassiker – för barn

1

Brændesgårdshaven

Besøg den hyggelige og familievenlige forlystelsespark Brændesgårdshaven på Bornholm. Der er gratis parkering og når indgangen er betalt, er alle forlystelser gratis! Der er gratis Wifi i hele Haven.

2

Hammershus

På en stejl klippeknude - på Bornholms nordspids - står de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. Et yndet udflugtsmål for hele familien.

3

Bornholmertårnet

Besøg et tophemmeligt og topsikret militært anlæg

4

Østerlars rundkirke

Velkommen til Østerlars Rundkirke - Bornholms og Danmarks største rundkirke!

5

Bornholms Brand Park

Travsport – Bornholms nationalsport

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00