Artikel

Bli klokere i ferie

Å ha ferie kan fint kombineres med læring så lenge det innebærer lek og underholdning. På Bornholms Middelaldercenter får barna – ved hjelp av fantasieggende leker, spill og aktiviteter – inngående kjennskap til den spennende epoken.

Bornholmske klassiskere for barn

Fantasien utfordres også når det handler om de fire rundkirkene på øya, som barna kanskje kjenner igjen fra filmene om Tempelriddernes Skatt. Tenk om skatten fortsatt ligger gjemt i krypten under gulvet i Østerlars Kirke …

Borgruinen Hammershus er et imponerende skue og rommer mange spennende historier både for små og store barn. I opplevelsessentret kan dere lære hvordan dagliglivet så ut for flere hundre år siden. Kanskje hele familien engasjerer seg i en utfordrende skattejakt!

Et lite stykke unna, men fortsatt på gangavstand, ligger Moseløkken Stenbrud. Der kan barna, med veiledning fra den gamle steinhuggeren, forsøke selv og kjenne på kroppen hvordan livet var i steinbruddene.

Opplev naturen og de mange dino-sporene

På opplevelsessenteret NaturBornholm kan familien skaffe seg kunnskap om natur og geologi med underholdende metoder. Her treffer dere fortidens bornholmere, de kjempestore dinosaurene, i naturtro modeller. NaturBornholm har, på samme måte som Naturstyrelsen og en rekke private guider, opplevelsesrike omvisninger spesielt rettet mot barn. Kanskje kan en oppdagelsesferd for å lete etter noen av de mange oldtids- og fossilskattene i jorden og mellom klippene utvikle seg til en ordentlig skattejakt!

Tenk hvis det er dere som finner en dinosaurtann i grustaket i Robbedale, arabiske smykker og mynter i jorden eller et forsteinet forhistorisk dyr blant klippene!

For å få ordentlig nærkontakt med naturen, kan dere ta barna med på fisketur. Det finnes mulighet til dette i noen av de mange fiskesjøene, på land langs kysten eller fra båt. Å få sitt første napp er et uforglemmelig ferieminnne. Det er en stor opplevelse å fange sild fra bryggekanten i skumringen, eller horngjel og torsk ved Vang Pier som er kjent for gode fiskeforhold. Dere kan leie eller kjøpe utstyr på flere steder på øya.

På flyoppvisningene på Bornholms Rovfuglecenter kan barna få se store og fascinerende rovfugler som f.eks. gåsegribb og amerikansk tårnfalk på nært hold, og i utstillingen kan dere lære mye mer om fuglenes spennende verden.

Øya har mange lærerike museer for nysgjerrige barn

Ved å delta i daglige gjøremål i stallen, ute på jordene eller i kjøkkenet kan barna få et innblikk i livet på gården for 100-150 år siden på landbruksmuseet Melstedgård i Melsted.

Skinnende blanke, flotte veteranbiler stilles ut på Bornholms Automobilmuseum sør for Aarkirkeby, gamle tog fra den bornholmske jernbanen finner dere på DBJ-Museum i Nexø og historisk krigsmateriell på Bornholms Forsvarsmuseum.

På Bornholms Museum kan barn lære om arkeologi og bruk av metalldetektor. Museet har også en imponerende leketøyutstilling der det er lov å prøve de gamle lekene.

Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård og keramikkhuset Hjorts Fabrik har også egne aktiviteter for barna mens foreldrene ser på utstillingen.

Bli klokere i ferie

1

Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter er et spændende historisk oplevelsescenter, kun 500 m fra Østerlars Rundkirke.

2

NaturBornholm

Besøg oplevelsescentret NaturBornholm i den sydlige udkant af Aakirkeby - en oplevelse for hele familien, hvor naturvidenskab bliver underholdning.

3

Hammershus

På en stejl klippeknude - på Bornholms nordspids - står de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. Et yndet udflugtsmål for hele familien.

4

Bornholms Rovfugleshow

Hos Bornholms Rovfugleshow kan du opleve flotte opvisninger med fascinerende rovfugle.

5

Bornholms Forsvarsmuseum

Besøg Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne og oplev spændende militære effekter, der har været anvendt på Bornholm gennem tiderne.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00