Artikel

Aktiv ferie på Bornholm for par

På Bornholm har dere mange muligheter til en aktiv ferie ute i naturen. 600 kvadratkilometer med sand, skog og klipper omringet av blått hav er perfekt for å toppe formen eller teste utfordrende friluftsaktiviteter.

Bornholm er et paradis for vannsportsaktiviteter

Kajakkpadling er populært. Rutinerte padlere oppsøker tøffe utfordringer og store naturopplevelser blant annet i den østbornholmske skjærgården. Det er mange som arrangerer guidede turer, og dere kan delta på kurs både for nybegynnere og mer erfarne.

Windsurfing, kitesurfing og stand-up-paddle-surfing er andre spennende vannaktiviteter med undervisning på alle nivåer.

Vil dere ned under overflaten, kan Bornholm lokke med noen av Danmarks flotteste undervandsområder ved klippekysten. Nybegynnere kan lære å dykke av erfarne instruktører, og det er også mulig å gå på kurs i undervannsjakt.

Fjellklatring og sykkelture

Fjellklatring i Danmark finner du bare på Bornholm. I det nedlagte steinbruddet i Vang har Dansk Klatreforbund lagt opp flere ruter, og nybegynnere kan trygt teste den utfordrende sporten under kyndig veiledning. Det er flere aktører som tilbyr kurs, og noen har også rappellering på programmet. Du kan også delta i klatringsfestivalen Bornholms Outdoorfestival, respektive Bornholm on the Rocks.

Sykkelentusiastene har forlengst oppdaget Bornholm som en øy med kupert terreng som er optimalt for å trene seg i form til enda større bakker. Mountainbikefolket har også omfavnet øya og bruker den både til konkurranser og trening. For rutinerte MTB-ere passer de utfordrende og teknisk avanserte mountainbikeløypene i Almindingen og Vang Steinbrudd eller «Den Grønne Ring«, en åtte kilometer lang MTB-løype ved Rønne. For nybegynnere anbefales det teknisk enklere terrenget ved Skovlyløypa i Blykobbe Plantage. Det er mulig å delta på nybegynnerkurs for MTB og bli kjent med det ville, bornholmske landskapet sammen med en guide.

Løp og golf i Østersjøen

Året rundt arrangeres det løp med internasjonalt startfelt på Bornholm. Det mest kjente er Etape Bornholm som går av stabelen i juli og omfatter fem etapper gjennom noen av de vakreste naturområdene på øya. Løpet lokker både for eliten, rutinerte mosjonister og nybegynnere.

I tillegg finnes det en lang rekke maraton- og halvmaratonløp, ofte i spektakulære omgivelser, og det samme gjelder for de mange ultra- og ekstremløpene.

Hvis dere bare er interessert i vanlig løpetrening i flotte omgivelser omgitt av frisk luft og høy himmel, finnes det merkede stier i en rekke av skogsområdene på øya, og en løpetur i nye omgivelser er kanskje den aller beste formen for sightseeing!

Hele fire 18-hulls golfbaner tilknyttet helt spesielle naturopplevelser og vanskelighetsgrader gir mulighet for en variert golfferie. I Rø finnes det to baner, den ene med klippepartier og karakteristisk høylyngsnatur, den andre høyt plassert med havutsikt. Parkbanen i Rønne har nesten ikke vind, mens banen på Dueodde ligger like ved furuskog og strand. Alle har treningsbaner for nybegynnere.

Tema
Outdoor og aktiv ferie på Bornholm
Tema
Havkajak rundt om Bornholm
Tema
Cykelferie på Bornholm
Tema
Vandreture på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00