Artikel

Återvänd som en visare person efter semestern

Det går alldeles utmärkt att kombinera lek, undervisning och nöje. På Bornholms Middelaldercenter får barnen genom fantasieggande lek, spel och aktiviteter ingående kunskaper om den färgsprakande medeltiden.

Bornholmska klassisker för barn

Fantasin får även leva sitt eget liv i öns fyra rundkyrkor som många barn känner till från filmerna om Tempelriddarnas skatt. Ligger den kanske som filmen antyder i kryptan under golvet i Østerlars kyrka?

Borgruinen Hammershus är en imponerande syn och rymmer många spännande historier både för små och stora barn. I upplevelsecentret kan ni lära er mer om tillvaron för flera hundra år sedan. Och kanske väljer hela familjen att följa med på en spännande skattjakt?

På gångavstånd ligger Moseløkken Stenbrud. Här kan barnen under vägledning av den gamle stenhuggaren få prova på livet i stenbrotten.

Upplev naturen och de många dinosaurier-spår

I upplevelsecentret NaturBornholm får barnen nya kunskaper om natur och geologi på ett roligt sätt. Här finns Bornholms ursprungsinvånare, de enorma dinosaurierna, i naturtrogen storlek. NaturBornholm har precis som Naturstyrelsen många privata guidade upplevelserika turer speciellt för barn. Kanske kan en promenad i öns många fossilskatters spår bland jord och klippor utvecklas till en äkta skattjakt.

Tänk om det blir ni som hittar en dinosaurietand i grusgraven i Robbedale, arabiska smycken och mynt i jorden eller ett förstenat forntidsdjur i en klippa?

Kanske vill ni ta med barnen på en fisketur. Ni kan fiska i en av de många fiskedammarna, längs kusten eller från en båt. Vem fångar den största fisken? En stor upplevelse är att fånga sill i hamnburarna i skumringen eller hornfisk och torsk från fiskrika Vang Pier. Ni kan både köpa och hyra utrustning på flera ställen på ön.

På Bornholms Rovfuglecenter kan barnen komma nära de stora och fascinerande rovfåglarna. I utställningen kan ni lära er mer om fåglarnas spännande värld.

Öns många museer bjuder på lärorika ting för nyfikna barn

Här kan barnen få prova på livet som det var för 100 till 150 år sedan i kök, stall eller ute på fältet. Platsen ni då ska åka till är Melstedgård i Melsted. Här hittar ni bilar som de har sett ut under 100 år på Bornholms Automobilmuseum söder om Aakirkeby, gamla tåg från den bornholmska järnvägen på DBJ-museet i Nexø och förkrigsmaterial på Bornholms försvarsmuseum.

Slutligen kan barnen lära sig mer om arkeologi och arbete med metalldetektor på Bornholms Museum, som även har en lysande leksaksutställning där det går att leka med leksaker som de såg ut förr i tiden.

Barnen pysslar med sitt medan ni föräldrar tittar på utställningarna på museer och utställningsplatser som Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård och keramikmuseet Hjorts Fabrik.

Återvänd som en visare person efter semestern

1

Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter er et spændende historisk oplevelsescenter, kun 500 m fra Østerlars Rundkirke.

2

NaturBornholm

Besøg oplevelsescentret NaturBornholm i den sydlige udkant af Aakirkeby - en oplevelse for hele familien, hvor naturvidenskab bliver underholdning.

3

Hammershus

På en stejl klippeknude - på Bornholms nordspids - står de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. Et yndet udflugtsmål for hele familien.

4

Bornholms Rovfugleshow

Hos Bornholms Rovfugleshow kan du opleve flotte opvisninger med fascinerende rovfugle.

5

Bornholms Forsvarsmuseum

Besøg Bornholms Forsvarsmuseum i Rønne og oplev spændende militære effekter, der har været anvendt på Bornholm gennem tiderne.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00