Artikel

5 hemmelige steder du skal se på Christiansø og Frederiksø

Ved siden af de mere kendte attraktioner, gemmer Ertholmene også på en lang række mindre kendte steder. Vi giver dig en liste over 5 hemmelige steder, som du skal se, når du er på den gamle søfæstning.

Hvis du vil opdage Søfæstningen Christiansø på egen hånd, så finder du mange spændende ting og seværdigheder i de små øers mange kroge og afsides hjørner.

Husk færdselsreglerne på Ertholmene, når du bevæger dig rundt

Når du færdes på søfæstningen Christiansø, husk da på, at du bevæger dig rundt i et naturreservat. Derfor gælder der særlige regler for din færden på Christiansø og Frederiksø. → Læs færdselsreglerne her

 

Her viser vi dig 5 hemmelige steder på Ertholmene

1

Haverne på Christiansø

Disse smukke kolonihaver på Christiansø er omgivet af tykke stenmure, der er læ for den til dels kraftige vind og de gemmer samtidig solens varme til langt ud på efteråret

2

Verdens Ende på Christiansø

Her ender verdenen - det troede man i hvert fald dengang, man anlagde søfæstningen. Og når du står her, på den yderste nordøstspids af Ertholmene - ja, så kan du næsten få en følelse af, at her er Verdens Ende.

3

Galleri Palivaren

Mange mennesker går forbi det lillebitte træskur ved Juuls Bastion - uden at opdage, at der herinde ligger Danmarks østligste kunstgalleri. Åbent hele sommeren.

4

Kolera-kirkegården på Frederiksø

Mens koleraen rasede i Danmark i 1800-tallet, blev de døde søfolk og Ertholmenes beboere begravet på den særlige kolera-kirkegård, der blev indrettet hertil på Frederiksø. Du kan stadigvæk se stedet idag.

5

Kærlighedsbænken ved Bielkes Bastion

Hvis du og din udkårne gerne vil "fæggjas lid" (kysse lidt) eller bare nyde roen, så besøg kærlighedsbænken på Christiansø, der ligger lige ved "Loppehytten" overfor Bielkes Bastion.

Har du brug for at orientere dig?

Her kan du downloade et kort som PDF over søfæstningen Christiansø – med øerne Frederiksø og Christiansø.

Tema
6 ting skal du se på søfæstningen Christiansø
Tema
Besøg den gamle søfæstning Christiansø
Tema
Her er 4 perfekte Instagram spots på Christiansø og Frederiksø
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00