Artikel

Vandrerute: Ringebakkerne, gul rute

Juvelen i de tre vandreruter gennem Vang Granitbrud, hvor du også får turen gennem Almeløkkebrudet og Blåskinsdalen med.

Gitte Holtze

Vandrer og friluftsfreak samt journalist, foredragsholder og forfatter til "Jeg Lever" om Gittes vandring ad Pacific Crest Trail og "Gå Langt", en guidebog til lange vandringer.

Trekandtell.dk

Fakta om ruten

Varighed:
Halvanden-to time
Længde:
5 km (rundtur)
Sværhedsgrad:
Svær. Terrænet er meget kuperet og kan være smattet.
Egnet til barnevogne og kørestole:
Nej
Parkering:
Ved Vang Havn eller på parkeringspladsen i Vang Granitbrud på  Ringedalsvej 3, Hasle (vær opmærksom på, at du kun kan komme til p-pladsen fra sydlig retning)
Toilet:
På havnen i Vang og på parkeringspladsen i Vang Granitbrud
Adgang til vand:
På toilettet i havnen i Vang
Underlag:
Natursti og skovvej
Særlige bemærkninger:
Husk kamera – der er rigtig meget både historie, kultur og natur at tage billeder af på denne rute.

 

 

Kort over ruten

Herunder kan du downloade en pdf med et A4 kort over ruten.

 

Rutebeskrivelse

Første del af den gule rute følger den lidt kortere grønne rute: Fra parkeringspladsen i Vang langs kysten, ind i det tidligere granitbrud og stejlt op til stien ovenfor bruddet.

For enden af bruddet, hvor den grønne rute slår en bue rundt om det mægtige hul i jorden, skal du følge de gule markeringer mod højre og sydpå ad en markvej forbi enkelte sommerhuse.

Hold øje med markeringerne, for godt 400 meter nede ad vejen drejer ruten til højre ad en smal sti ind i skoven til området Klondyke. Området fik sit navn for næsten 200 år siden, fordi ejeren af det hedengangne Vang Stenhuggeri mente, at hele stenhuggereventyret i 1800-tallet kunne udvikle sig til et Klondyke på samme måde som guldgraveriet i USA gjorde.

I dag er det mest seværdige i dette lille område tæt på stenbruddet dog den fine lille gemte sø, man passerer på vejen ud til kysten og Kyststien.

Vandrerute: Ringebakkerne

Stenbrudssø

 

Denne del af Kyststien er kuperet og klippefyldt, men med formidable udsigter over Østersøen. Du følger ruten få hundrede meter, indtil stien slår et skarpt sving – her drejer du fra og ind i Blåskinsdalen.

Vandrerute: Ringebakkerne - Blåskinsdalen

Blåskinsdalen er især kendt for sine blå anemoner om foråret

 

Blåskinsdalen er frodig og i foråret spækket med de blå anemoner, der har lagt navn til den smukke sprækkedal. Den er også urørt natur, så vær forberedt på væltede stammer og trærødder på stykket gennem dalen.

På den anden side af Blåskinsdalen svinger ruten til venstre ad grusvej og derefter forbi et anlagt vådområde i Almeløkkebruddet – en mindre kendt del af Vang Granitbrud, men ikke mindre imponerende med sine stejle klippesider og bunker af granitskærver rundt omkring. Du vil også se vidnesbyrd om stedets historie i form af rustne maskiner og anlæg.

Følg ruten ind i skoven ad den smalle natursti, der snor sig ned og op gennem den klippefyldte sprækkedal Ringedalen, indtil du kort før Vang Vandmølle møder den grønne rute. Begge ruter går herfra til Vang.

 

Steder på ruten

På denne vandreruter vil du bl.a. kunne besøge følgende steder:

1

Restaurant Le Port

Restaurant Le Port tilbyder et nordisk køkken med fokus på lokale råvarer - havudsigt til Hammeren og solnedgangens sidste stråler. Se åbningstider her

2

Café Solvang

Café Solvang er en hyggelig fortovs-café i det idylliske fiskerleje Vang. Her kan du nyde rigtig god kaffe, vand, vin, øl m.m. ved cafeen, eller i det skønne havneområde eller den omkringliggende natur. Se åbningstider her

3

Vang Granitbrud

Oplev Vang Granitbrud - et sted med unik natur, geologi og rige muligheder for friluftsliv.

4

Vang Havn

Oplev Bornholms granithistorie, fantastisk natur og smukke solnedgange ved Vang Havn. I og omkring havnen formidles granittens historie, både den nyere i Ringebakkerne, og den tidligere, i udstillingen i fiskerhytten.

Find flere vandreruter

Bornholm er et paradis for dig med interesse for oplevelser i naturen. Find flere ruter på Bornholm herunder...

Tema
Bornholms vandreguide - få tips til de bedste vandreruter her
Tema
Læs alt om vandring på Bornholm her
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00