Artikel

Vandrerute: Hammeren – Salomons sti

En kortere udgave af turen rundt om hele Hammerknuden, men hvor du stadig får storheden i klippeformationerne og udsigten.

Gitte Holtze

Vandrer og friluftsfreak samt journalist, foredragsholder og forfatter til "Jeg Lever" om Gittes vandring ad Pacific Crest Trail og "Gå Langt", en guidebog til lange vandringer.

Trekandtell.dk

Fakta om ruten

Varighed:
En lille time
Længde:
2,7 km (rundtur) 
Sværhedsgrad:
Relativt svær. Terrænet er kuperet og klippefyldt
Egnet til barnevogne og kørestole:
Nej
Parkering:
På parkeringspladsen ved stranden i Sandvig
Toilet:
På parkeringspladsen
Adgang til vand:
På parkeringspladsen
Underlag:
Asfalt, natursti, klipper og grussti
Særlige bemærkninger:
Specielt i efteråret er den lyngfyldte klippehede undervejs på ruten et smukt syn. 

 

 

 

Kort over ruten

Herunder kan du downloade en pdf med et A4 kort over ruten.

 

Rutebeskrivelse

Første del af ruten følger den blå rute, Hammerknuden Rundt: Start med at gå fra enden af parkeringspladsen ved Sandvig Strand og ad en bred asfalteret sti langs kysten til Hammerodde Fyr. Hvorefter både den blå rute og Salomonstien, som er markeret med grønne prikker og piktogrammer, svinger ned på den smalle natursti tæt ved vandet.

Den næste kilometer går du på stien langs kysten på en blanding af grus og især klipper, indtil du når ruinerne af det tidligere Salomons Kapel.  

Salomons Kapel

Kapellet stammer tilbage fra 1300-tallet og ligger ned til en naturhavn, som i middelalderen blev brugt af sildefiskerne, hvorfor kapellet blev bygget, så Guds velsignelse ville lyse over fangsterne. Murene på kapellet står stadig relativt intakte og smukke mod det vilde hav i baggrunden, så det er oplagt at tage en pause her.  

Du kan også gå på jagt efter den hellige kilde ved siden af kapellet. I Middelalderen hed det sig, at man ville blive helbredt, hvis man drak af den, og de næste 400 år var vandet kendt for sin friske smag. 

Efter Salomons Kapel drejer du fra den blå rute rundt om Hammerknuden og følger i stedet stien ind og op i skoven bag kapellet.  

Stien er nem at følge, og du går i en blanding af skov, lav bevoksning og åbne klippeheder. Stigningen er moderat – godt 20 højdemeter skal du forcere fra kapellet til toppen af knolden, inden det går blødt nedad mod stranden i Sandvig. 

 

Steder på ruten

På denne vandreruter vil du bl.a. kunne besøge følgende steder:

1

Dideriks Veranda

Dideriks Veranda er en hyggelig cafe og brugskunstbutik. De serverer lækker buffet, friskpresset juice, kaffe og kage, samtidig med at du kan gå rundt i vores butik, hvor du blandt andet kan købe smuk kunsthåndværk og bornholmske lækkerier. Se åbningstider her

2

Sandvig Is Kalas

Sandvig IS Kalas og cafeen Kalas-Kalas ligger midt i klipperne ved Sandvig Havn. Her produceres dagligt is på bornholmsk økologisk mælk og med frugter fra øens haver. Den nyristede kaffe kan nydes med fødderne i vandkanten eller fra terrassen med udsigt til Hammerknuden. Se åbningstider her

3

Ellas restaurant og konditori

Ellas Restaurant og Konditori råder over ca. 280 spisepladser, fordelt på 3 stuer, 2 haver samt terrasse. I våbenstuen kan man nyde sit måltid omgivet af en imponerende samling af både moderne og antikke håndvåben, som bl.a. omfatter jagtgeværer, forladere, militæreffekter, flintepistoler, kårder, daggerter og meget andet. Se åbningstider her

4

Kokkenberg

Spisestedet Kokkenberg er et dejligt spisested, som ligger i den hyggelige havneby Sandvig. Køkkenet serverer god og ærlig mad i smukke omgivelser. Se åbningstider her

5

Salomons Kapel

Salomons kapel er et lille kapel, som blev bygget i det 13. århundrede i forbindelse med de mange sildefiskere, som kom og skulle have velsignet deres fangst.

6

Hammerodde Fyr

Hammerodde Fyr blev bygget i 1895 som anduvningsfyr og som hjælpefyr til Hammeren Fyr på Hammerknuden. Fyret er stadig i regulær drift og kan kun besøges udefra.

7

Sandvig Strand

For foden af Hammerknuden på Bornholms nordspids finder du Sandvig strand, som er Nordbornholms mest populære badestrand.

Find flere vandreruter

Bornholm er et paradis for dig med interesse for oplevelser i naturen. Find flere ruter på Bornholm herunder...

Tema
Bornholms vandreguide - få tips til de bedste vandreruter her
Tema
Læs alt om vandring på Bornholm her
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00