Artikel

Prøv kræfter med kystfiskeri på Bornholm

Bornholm er en af Danmarks perler, når det kommer til kystfiskeri. Med kyststrækninger hele vejen rundt om øen, er det altid muligt at finde et godt sted at fiske - uanset vind og vejr. Hvis du er interesseret i kystfiskeri, finder du de bedste forudsætninger på Bornholm

Læs alt hvad du bør vide for at komme i gang med kystfiskeri i artiklen herunder eller se videoen af fiskeekspert Gordon P. Henriksen nederst i artiklen, ved at klikke her.

Kystfiskeri er blevet populært over de seneste par år. Hvert år gæster mange lystfiskere Bornholm, for at gå ind i kampen om at få en stor havørred på krogen. Det giver anledning til at medbringe alle drengene til en hyggelig weekend, hvor fiskeri og hyggeligt samvær står øverst på listen. Og hvad er bedre for kammeratskabet end lidt intern konkurrence? Er det måske dig eller en af kammeraterne der skal få Østersøens sølv på krogen?

På Bornholm får du nemlig ikke fisk på krogen efter hvert kast, men det er her du har chancen for at fange årets fisk – den store sublime havørred! En fangst der fortjener et Instagram-post!

Med helårsåbne sommerhuse og god mad på de lokale restauranter, er Bornholm bestemt en weekend-tur værd. Især i vinterhalvåret, er det muligt at leje et sommerhus med plads til alle vennerne og måske også en pool.

Den perfekte weekendtur med gutterne

Den danske fiskeekspert Gordon P. Henriksen rejser årligt til Bornholm for at fiske. Tit medbringer han alle gutterne, så de sammen kan nyde en weekend på øen, hvor fiskeri og hyggeligt samvær er i højsædet. I videoen herunder kan du se hvordan en mandetur kan se ud, når Gordon og hans venner, gæster Bornholm.

Her er tre steder I skal prøve at kystfiske

Når det kommer til forholdende på de bornholmske kyste, deler Bornholm sig i to: klipper og sand. Hvis det er første gang du kystfisker på Bornholm, så har vi her tre fantastiske spots du og vennerne skal prøve: Hvideodde i Rønne (find rutevejledning her), Sose tæt på Aakirkeby (find rutevejledning her) og Klympen i Hasle (find rutevejledning her). Alle stederne er begyndervenlige, men der er mange flere gode spots på Bornholm. Du kan køre forbi turistinformationen eller bestille vores guide til gode kystfiske spots her.

I vintermånederne vil du opleve, at der er særlige gode forhold for kystfiskere på Bornholm, da ørrederne søger ind mod det lave vand langs kysterne, fordi vandtemperaturen er lidt højere, end i resten af Østersøen.

 

Fra begynder til ekspert med en lokal fiskeguide

Fiskeri handler ikke kun om held, men bestemt også om teknik og lokalkendskab. Hvis I gerne vil lære alle de gode teknikker, få alle de gode fif og øge chancen for at fange præmiefisken, så kan det godt betale sig at hyre en lokal. På Bornholm kan du få Fiskeguiden Bjarke Borup med ud på tur, så dig og gutterne kan lære alle de gode kneb. Bjarke har årelang erfaring med kystfiskeri på Bornholm og et stort kendskab til alle de gode fiskespots. Bjarke har skrevet flere gode artikler om kystfiskeri på Bornholm, men her er fem af de bedste starter-tips:

  • Fisk fra september til maj. Topmånederne for kystfiskeri på Bornholm løber fra november til marts
  • Fisk med et småt blink eller flue om vinteren . Fisk med større blink eller flue om sommeren
  • Husk mad og drikke for at bevare koncentrationen
  • Bevæg dig – gå efter fisken. Undgå at stå samme sted en hel dag
  • Medbring et termometer. Havørreden trives i varmere temperature og selv 0,3 grader kan have indflydelse på hvor fisken er

 

Udstyr og grej – du bliver hjulpet på vej her

Det kan ofte være svært at gennemskue hvilket grej man skal bruge – hvornår virker hvad og hvad virker bedst? Heldigvis er der hjælp at finde på Bornholm. Start turen med at tage forbi en af de lokale fiskegrejsbutikker – f.eks. SportDres og Check Point Marine. Her finder I alt hvad hjertet begærer indenfor fiskegrej. Som lokale bornholmere, giver de dig gerne tips og tricks til hvad der virker bedst i de bornholmske farvande alt efter sæson og hvordan du øger chancen for at få den berømte bornholmske havørred på krogen. Lige nu har du også mulighed for at låne en fiskestang.

Har du dette grej, så er du klar:

For at komme ud på de bornholmske kyste, er alt du behøver en fiskestang. Det er en god ide at anskaffe dig et par waders og en vadestav hvis du vil ud i vandet, men på mange af de bornholmske kyststrækninger, er det også muligt at fiske fra land, grundet dybt vand langs vandkanten. Det er nemt at komme i gang med at fiske – og det behøver ikke at koste en formue. Fisken er nemlig ligeglad med hvad dit udstyr hedder eller har kostet, så derfor kan du nemt og hurtigt komme i gang for få penge – bare spørg en af de lokale grejbutikker.

 

Der er regler, men de er til at forstå

Der er en række regler og love for kystfiskeri i Danmark. De gælder selvfølgelig også på Bornholm, men de er lette at følge. Vi har lavet en huskeliste til dig og vennerne:

  • For at fiske på de bornholmske kyste (og i resten af Danmark), skal du erhverve dig et fiskekort. Er du under 18 år eller over 65 år, kan du fiske gratis uden at købe et fiskekort. Fiskekortet kan købes direkte via din mobiltelefon her
  • En havørred på under 40 cm. skal altid genudsættes (den skal være lidt større for at kunne prale med den på Facebook)
  • På Bornholm må der hjemtages 3 fisk pr. dag. pr. lystfisker – men sæt gerne fiskene ud igen, hvis du ikke vil have dem med hjem
  • Farvede havørreder, som kan kendes på deres gyldne nuancer, er fredede i perioden 16. september – 28./29. februar. Begge dage inklusiv

App’en guider dig udenom de fredede områder

Har du styr på punkterne vi nævnte ovenfor, så er der lige én sidste ting du skal være opmærksom på: fredningszoner. På Bornholm er der i perioder zoner, hvor du ikke må fiske. De er dog lette at finde og undgå! Du skal blot downloade appen havørred.com som alarmerer dig, hvis du nærmer dig et fredet område. Download app’en til IOS eller Android.

Gordon giver dig alle de gode fif

Fiskeekspert Gordon Henriksen har lavet en hel video om ørredfiskeri på Bornholm fordi det er noget helt særligt. Her giver han alle de gode fif og deler ud af sin erfaring, så du kan blive klædt på til at få den store fangst på krogen, når du og vennerne besøger de bornholmske kyster.

Følg Gordon og tag drengene med på en sølv-jagt i Østersøen, til den vilde og smukke natur på Bornholm. Du kan lære mere om kystfiskeri på Bornholm i artiklerne nederst, eller send artiklen her til vennerne allerede nu. Vi kan ikke garantere at det ikke bliver en vanedannende tur, men vi kan garantere at I med sikkerhed vil få en oplevelse ud over det sædvanlige!

Er du nyfisker? Så læs mere her

Hos www.fishingindenmark.info kan du læse alt der er værd at vide og hvad du skal være opmærksom på som nyfisker. Du finder også en rigtig god oversigt over fiskepladser på hele Bornholm.

 

Tema
Læs mere her: Guide til kystfiskeri på Bornholm
Tema
Læs også: Sikker kystfiskeri på Bornholm
Tema
Bliv klogere her: Bornholms havørred
Tema
Find anden overnatning her: overnatningsmuligheder for lystfiskere
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00