Artikel

Sikker kystfiskeri på Bornholm

Kystfiskeri ved Bornholm kræver særlig opmærksomhed på sikkerheden.

Det er vigtigt, at du som lystfisker i waders langs de bornholmske kyster har styr på sikkerheden. Og særligt tilrejsende turister uden lokalt kendskab til bundforholdene skal være opmærksomme og udvise forsigtighed. Bundforholdene kan være lumske – særligt langs klippekysterne, og kystnære rev og store rullesten byder på udfordringer, særligt i blæsevejr og oprørt vand. Langs klippekysterne vokser der ofte bælter af glat blæretang, som gør det vanskeligt at se og fornemme bundkonturerne, og er man ikke påpasselig, går man pludselig i et hul eller snubler henover en stor sten. Bornholm er desuden kendt for at byde på en særlig bølgeoprulning. Der kommer indimellem dønninger, der slår så hårdt, at de kan vælte uforberedte lystfiskere omkuld.

Selv om lufttemperaturerne om foråret kan være milde, er vandet som regel ret koldt, så man skal have forberedt sig på: “Hvad sker der, hvis jeg falder? Hvad gør jeg så?”

Følg disse fem tips til sikkert fiskeri:

  • Bær skridsikkert fodtøj – vadestøvler med god støtte og filt- eller Vibramsåler med pigge på.
  • Benyt vadestav – en stav, du kan bruge til at føle dig frem med, vurdere dybden- og mærke huller med og som du kan støtte dig til.
  • Tag en makker med på fisketuren. Gerne én, som kender forholdene. Benyt eventuelt en lokal lystfiskerguide. Er uheldet ude, er det vigtigt at man kan hjælpes ad om at komme i sikkerhed.
  • Tænk tanken på forhånd: “Hvad gør jeg, hvis jeg falder” – så er du mentalt forberedt, hvis der skulle ske noget.
  • Anvend en selvoppustelig redningsvest, hvis du ikke har erfaring med vadefiskeri, eller hvis du skal fiske særligt oprørt vand.

 

Tema
Vær opmærksom på 3 fisk reglen på Bornholm
Tema
Find fiskepladser på Bornholm og meget mere
Tema
Læs mere om kystfiskeri på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00