Oplev Nexø - hyggelig handelsby på Østbornholm

Bornholms næststørste by er en livlig handelsby. Lær mere om dens spændende historie i byens museer og besøg en kendt dansk forfatters barndomshjem.

Få inspiration til dit ophold i Nexø her

Tidligere fiskerby – i dag moderne handelsby

Gennem århundreder har Nexø været et handelscentrum på Østbornholm. I lang tid bestemte fiskeriet byens dagligdag. I dag har mange fiskefabrikker fået nyt liv. Du kan shoppe i mange hyggelige butikker og nyde det gode liv i byen.

I flere af byens mange museer kan du blive klogere på byens spændende historie – en by, der i dag har omtrent 3700 indbyggere.

Besøg disse seværdigheder og attraktioner i og nær Nexø

Besøg Nexø museum eller byens hyggelige jernbanemuseum og lær mere om byens spændende historie. Det er også i Nexø, at du kan besøg forfatteren Martin Andersen Nexøs barndomshjem.

På havnen i Nexø, kan du opleve sandskulpturer i verdenskasse. Nexø Sandskulpturpark imponerer med mere end 25 skulpturer, stor sandkasse og sandlaps, hvor man selv kan prøve kræfter med skulptureringen. Temaet er middelalderen på Bornholm: over – og underverdenen.

Kom tæt på Nexøs historie via lyd

Forfatteren Martin Andersen Nexøs barndomshjem ligger i Ferskesøstræde i Nexø. I den forbindelse har Danske Digterruter lavet en digterrute til ære for ham. Her kan du lære meget mere om forfatteren, der blandt andet skrev Pelle Erobreren. 

Tag på opdagelse i Nexøs historie. Udforsk Bornholm byder på lydfortællinger om russernes skæbnesvangre bombardementer af byen Nexø den 7. og 8. maj 1945. Lyt til historien og fornem hvordan livet har været for Nexøboerne før, under og efter bombardementerne. 

Gå på opdagelse i den flotte natur rundt om Nexø

Paradisbakkernes kuperede terræn inviterer dig til en smuk vandretur. Bagefter kan du slappe af på en af øens fineste og mest børnevenlige sandstrande på Balka.

Se disse oplevelser, seværdigheder og attraktioner i og omkring Nexø
Nexø for børn: Tips til oplevelser og attraktioner for hele familien

Nexø for børn: Oplevelser og sjov for alle aldre

  Oplev den ægte Bornholmske jernbanestemning på det hyggelige DBJ museum i Nexø. Eller giv den gas i legeland Værftet på Nexø havn. Måske kunne fodboldgolf også være noget for dig?

Shopping- og indkøbsmuligheder i og nær Nexø

Østbornholms største by Nexø har forvandlet sig fra en fiskeriby til en hyggelig og livlig handelsby med mange butikker. I byens centrum finder du både dagligvarebutikker, men også tøjbutikker, bager, apotek, og meget mere.

Derudover har mange kunsthåndværkere deres eget værksted i og nær Nexø, som du også kan besøge. Få flere shoppingtips længere nede.

Er du sulten? Her er spisesteder i og nær Nexø

Fisk har tidligere spillet en stor rolle i byen – det kan du stadigvæk se på nogle restauranters menukort. Særligt hos Nexø Gamle Røgeri.

Du kan også besøge et af byens mange andre restauranter, caféer og barer – eller få maden med hjem som take away. Få en oversigt over spisesteder her:

Gå på shopping i disse butikker i og nær Nexø
Spisesteder i og nær Nexø - få oversigten her

Hyggelig overnatning i og nær Nexø

I Nexø by kan du ikke booke hotelværelse – men du kan overnatte i hyggelige husbåde i havnen, sove på byens vandrerhjem eller bo på campingplads. I Snogebæk og Balka, syd for Nexø, finder du flere hoteller, hyggelige ferielejligheder, sommerhuse og Bed & Breakfast.

Få en liste over overnatningsmuligheder i området længere nede.

Eventby Nexø: Deltag i arrangementer hele året

Et af Østbornholms kulturelle centre er Nexø – her sker der noget hele året rundt: Østersø Jazz Festival om sommeren, Bornholms Julemarked i november og december – eller hvad med Bornholms Kulturuge og Bornholm Craft Weeks?

Find oversigten over events her og deltag i et hav af arrangementer for alle aldre.

Her kan du sove: Overnatning i og nær Nexø
Her finder du alle events i og nær Nexø

Har du brug for mere praktisk information?

Vil du vide mere om, hvad der sker i og nær Nexø? Har du brug for kort eller brochurer om Nexø og Bornholm? Skriv dig op til vores nyhedsbrev, følg med på vores Facebook-side, download vores app eller kontakt Bornholms Turistinformation for at få mere nyttig information til planlægning af din næste ferie.
Få hjælp: Kontakt Bornholms Turistinformation
Få inspiration til events og begivenheder i Nexø og på Bornholm her
Download vores app og få inspiration til din næste ferie
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00