Nexø havn

Oplev den store havn på Østbornholm

En aktiv havn

Nexø havn er i dag stadig en aktiv fiskerihavn, men får også besøg af fragtskibe, krydstogtskibe og et stigende antal lystsejlere.

Lystsejlerne finder finder bl.a. vej til Nexø Havn pga. de gode anløbsforhold ved stort set alle vindforhold, og ikke mindst de billige takster sammeholdt med gode forhold for seljerne, bl.a. gratis WiFi.

Havnen har eksisteret helt siden 1600-tallet, hvor der var nogle enkelte moler ude i vandet. Fra ca. 1860 til 1960 byggedes den nuværende havn – i flere etapper. Det Østbornholmske Damskibsselskab tilbød helt til dets ophør i slutningen af 1960’erne fast ruteforbindelse til København – i dag tilbyder rederiet BornPol en fast personfærgeforbindelse til Kolberg med Katamaranfærgen Jantar.

Oplevelser på Nexø Havn

Nexø Havn er ikke bare en travl havn med fiskeri, skibsfart og masser af passagerer.

På havnen og i dens umiddelbare nærhed er der mange oplevelser og muligheder for shopping. Spændende restauranter og en fiskebutik med frisk fisk, giver sammen med Bornholms Jernbanemuseum og Nexø Museum oplevelser for hele familien. Fra Nexø Museum udgår en stor del af året spændende guidede ture, men man kan også på egen hånd opleve miljøet i havnen og den hyggelige jollehavn.

På havnen findes også Nexø og Dueodde Turistinformation. Der kan købes fiskegrej og bookes fisketure, og gå ikke glip af af det ugentlige kræmmermarked hver fredag.

Information

Adresse:

  • Sdr. Hammer 10
  • 3730 Nexø

Kontakt:

Tags: Havn, Nexø

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00