Artikel

Den klassiske musikscene på Bornholm

Musiklivet på Bornholm bæres af en række forskellige søjler og aktører.

Robert Wilbrandt

Formand, Bornholms Musikforening

bornmus.dk

Den traditionsrige klassiske Bornholms Musikfestival, som i 2018 kan fejre sit 50-års-jubilæum med en koncentreret koncertrække i sommermånederne i de bornholmske kirker; endvidere kammermusikkoncerter under Bornholms Musikforening, som byder på koncerter om foråret og efteråret, delvis med unge musikere under udvikling.

Flere aktører på øen

Ydermere en række koncerter og musikkurser arrangeret af kulturcentret Svanekegården med fremragende ensembler og musikere; og endelig en lang række koncerter under kirkelig initiativ i de mange kirker på Bornholm, herunder matinékoncerter, sommerkoncerter, korkoncerter, julekoncerter, især i Sct. Nicolai Kirken i Rønne, men også i mange andre af de bornholmske kirker. Bornholms Kulturskole er en naturlig fødekæde for mange af de kommende musikere på øen. Kort sagt, et samlet klassisk musikliv som emmer af aktivitet og inspiration og som formidler musikalske oplevelser på højeste niveau.

Bornholms Musikfestival måske Danmarks ældste klassiske festival i Danmark

Bornholms Musikfestival er den måske ældste klassiske musikfestival i Danmark og fejrer i 2018 sit 50-års jubilæum. I denne anledning arrangeres en righoldig og varieret kavalkade af 13 koncerter med musikere som næsten alle har en særlig tilknytning til Bornholm: kunstnere som er født, opvokset eller uddannet på øen og har udviklet sig professionelt i musikken, eller musikere og ensembler som har støttet Bornholms Musikfestival igennem mange år som aktive deltagere. Internationalt kendte personligheder som Bjarke Mogensen, akkordeon, organisten Jakob Lorentzen, operasangeren Niels Jørgen Riis, pianisten Elisabeth Westenholz og professor Tim Frederiksen fra det Kgl. Danske Musikkonservatorium er bare nogle af de navne som deltager i festivalen.

Bornholms Musikforening

Bornholms Musikforening byder i 2018 på en række yderst spændende musikoplevelser i grænselandet mellem det klassiske og andre musikgenrer: Mellem klassisk og jazz med “Koppel & Søn”, dvs. Anders Koppel, klaver og sønnen Benjamin Koppel, saxofon, eller mellem klassisk og folkeligt/rytmisk med europæisk/sydamerikansk musik, spillet i Domen i Allinge af ensemblet Tresafinado. Den musikalske ungdom er repræsenteret ved en koncert med en ung, fremad stormende dansk cellist, Jonathan Algot Swensen, som allerede har vundet en lang række priser ved konkurrencer i ind- og udland, og den musikalske erfaring repræsenteres af den kendte Eskær Trio som fejrer sit 20-års jubilæum som et af de allerbedste ensembler i Danmark.

Kulturinstitutionen Svanekegaarden med koncerter

Svanekegården byder på en koncert med Poseidon kvartetten sammen med den verdenskendte cellist Andreas Brantelid, samt på spændende og eftertragtede musikalske uddannelseskurser på højt niveau som “Musical Masterclass” og “Opera Masterclass”. I de bornholmske kirker spilles endvidere en lang række koncerter med de mange kor på Bornholm, som f.eks. Nylarskoret, De Bornholmske Musikamatørers Kor, Det Rytmiske Kor eller nogle af de lokale bornholmske kammermusikensembler som “Helt Barokt” eller “Trio NORDklang”.

Denne store buket af klassisk musikalske begivenheder, events, attraktioner og kurser vil naturligvis ikke være mulig uden en yderst velvillig og stor økonomisk kulturel støtte fra både mange private fonde og fra offentlige instanser. En stor tak til alle de sponsorer som støtter det bornholmske klassiske musikliv med deres bidrag!

Se eventkalenderen for musikarrangementer

Klik på dette link og se alle musikarrangementer i eventkalenderen.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00