Artikel

Gourmet- og matopplevelser på Bornholm for par

I dag valfarter danske og internasjonale medier til Bornholm for å fortelle historien om råvare- og gastronomieventyret på øya.

Opplev mateventyret på Bornholm

Hvis dere vil lære mer om dette, er Madkulturhuset Gaarden i Melsted et perfekt sted å begynne. Her opplever gjestene den historiske råvareproduksjonen, gamle kjøkkentradisjoner og den moderne, blomstrende, bornholmske matkulturen. Her kan dere delta på workshops, kurs, guidede turer og foredrag som setter fokus på den lokale matkulturen. I tillegg er det mulighet for f.eks. å lære om ølbrygging, tilberede «vill» mat, eksperimentere med steinovn osv. På de guidede urteturene kan dere samtidig få innblikk i hvilke matlagingsskatter naturen byr på som dere selv kan gå ut og plukke til den romantiske feriemiddagen. På vei hjem til ferieboligen kan dere kanskje komplettere med å kjøpe fersk frukt, grønnsaker og bær fra noen de mange bodene i veikanten.

En annen inspirasjonskile til den bornholmske matkulturen er «Sol over Gudhjem«, en stor kokkekonkurranse og råvare-event som arrangeres i Gudhjem Havn i juni hvert år. Her viser fire av Danmarks fremste kokker hva de bornholmske råvarene kan forvandles til. Samtidig er havnen full av boder med alle mulige lokale godsaker.

Besøk matprodusentene på stedet

En god ferieopplevelse kan være en rundtur til noen av forhandlerne som leverer alt fra vin, øl, sprit og brus til pasta, kjeks, knekkebrød, brød og mel, frukt, bær, rapsolje, oster og pølser. For ikke å glemme alle de herlige og eksklusive lokalproduserte søtsakene som sjokolade, iskrem, drops, vingummi og karameller.

Besøk for eksempel Den Bornholmske Gårdbutik i Vestermarie og Hallegaard i Østermarie. I tillegg finnes det en lang rekke spesialbutikker som har et stort utvalg av bornholmske råvarer. De fleste vanlige matbutikker på øya har etter hvert også fått et bredt sortiment.

Den bornholmske matkulturen preger også i stor grad menyene på de lokale restaurantene. Når vi snakker om gourmetmat startet dette i sin tid med Kadeau i Sømarken som i 2016 fikk en av landsdelens første Michelinstjerner. En lang rekke restauranter har fulgt på og utmerker seg med retter av høy kvalitet basert på lokale råvarer.

Når vi snakker om bornholmsk matkultur blir det ikke mer autentisk enn silderøykeriene som ligger som perler på en snor i kyststedene Hasle, Allinge, Gudhjem, Svaneke, Aarsdale, Nexø, Snogebæk, Østre Sømark og Arnager. De fleste har en overdådige buffé med delikatesser fra havet – dette anbefaler vi å teste minst én gang i ferien.

Opplev mateventyret på Bornholm

1

Madkulturhuset Gaarden i Melsted

I Danmarks første regionale Madkulturhus kan du blive klogere på den bornholmske mad. Bygningen er også samlingen af de bornholmske fødevareproducenter.

2

Sol over Gudhjem

Tag til kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem og oplev en duel i gastronomisk verdensklasse, når stjernekokke dyster i Gudhjem på Bornholm.

3

Hallegård Gårdbutik

Smag bornholmske delikatesser fra Hallegård Gårdbutik i Østermarie.

4

Kadeau

Besøg gourmet- og Michelin-restauranten Kadeau på Bornholm. I de yderste klitter på Bornholms sydkyst, omgivet af strand, hav, skov og himmel, finder du smagen af Bornholm midt i intetheden! Vi serverer bornholmsk-nordisk mad i smukke rammer med en uhøjtidelig, men kompetent betjening.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00