Artikel

Fiskepladser på Bornholms vestkyst

Spotguide til gode fiskepladser på Vestbornholm

Bjarke Borup

Fiskeguide, havørred, lystfisker

http://bornholmfiskeguide.dk

På de følgende nævnte fiskepladser på vestkysten skal du holde øje med katamaranfærgen til og fra Bornholm. I kølvandet på denne færgetrafik opstår der nogle ganske specielle dønninger. Disse bølger er farlige og vælter hvert år lystfiskere og badegæster ufrivilligt omkuld. Så herfra lyder et godt tip: Nyd din kaffe mens du betragter færgen.

Levka

Levka findes ved at køre fra Rønne ud ad Haslevej. Lidt uden for byskiltet kommer Nyker Strandvej, hvor du drejer til venstre og følger vejen ligeud til Levkavej, drejer til venstre og følger vejen til den slutter. Følg stien ned til stranden, og du befinder dig på pladsen. Her er sandstrand, og ude i vandet rager klippestykker op på et perfekt sted til havørredfiskeri. Du har ca. 130 meter til helårsfredningszonen ved Baggeå på din venstre side.

Start allerede med at af fiske hvor du kommer ned til pladsen. Her er sandbund med småsten og små tangskove. Vad mod højre. Efter ca. 200 meter kommer du fri af sandet, og det skifter karakter til klipper og rullesten, dette sted fortjener din opmærksomhed, og kan holde mange fisk. Levka er perfekt til flue- og spinfiskeri.

Hasle Marina

Hasle Marina findes ved at køre til havnen i Hasle. Den nordligste del af havnen huser Hasle Marina, hvor du kan parkere. Her kommer du på bagsiden af marinaen, hvor der er en sti. Følg stien ud til et klippeområde, et område med gammel kystsikring som er svært at gå på. Ca. 30 meter fremme kan du begynde dit fiskeri mod venstre.

Stedet kræver Waders og vadestav og har en svær bund at navigere på. Måske er det en god grund til at pladsen på de rette dage kan byde på et godt fiskeri. Det er klippebund og rullesten med masser at tang, så stedet indbyder til let spin- og fluefiskeri.

Vang

Vang findes er en lille idylliske bådehavn nord for Hasle. Parkér med pieren umiddelbart i sigte. Du behøver ingen Waders for at fiske ude fra molen, men et langskaftet fangstnet er et must. Affisk både inderside og yderside af molen. Denne plads kan også holde torsk på de rigtige tidspunkter. Området nede ved Vang Pier er enestående råt og fascinerende, og kan få de fleste til at glemme tid og sted.

Hammer Havn

Hammer Havn er en særlig fiskeplads og er i sig selv et smukt syn af så rå uforstyrret natur. Følg den sti der går bag om havnen, der er et stykke med sand, her befinder du dig i en lille menneskeskabt bugt med de to ydermoler.

Ved den fjerneste ende af bugten på indersiden er der mulighed for et meget fint fiskeri. Denne plads kan klares uden waders, og er du her tidligt forår kan du sagtens være heldig at se havørreden jage i overfladen. Stedet lægger op til spin- og medefiskeri. Et dejligt og afslappende sted at være.

 

Tema
Læs mere om kystfiskeri på Bornholm her
Tema
Find den bedste overnatning til din fisketur
Tema
Læs alt om fiskeri i Danmark, regler, hensyn og meget mere
Tema
Få tips til sikker kystfiskeri på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00