Artikel

Vandrerute: Ringebakkerne, grøn rute

En relativt svær, men kort tur der er anstrengelserne værd for den vilde udsigt over det tidligere Vang Granitbrud.

Gitte Holtze

Vandrer og friluftsfreak samt journalist, foredragsholder og forfatter til "Jeg Lever" om Gittes vandring ad Pacific Crest Trail og "Gå Langt", en guidebog til lange vandringer.

Trekandtell.dk

Fakta om ruten

Varighed:
Max. en time
Længde:
2,5 km (rundtur) 
Sværhedsgrad:
Relativt svær. Terrænet er meget kuperet. 
Egnet til barnevogne og kørestole:
Nej
Parkering:
Ved Vang Havn eller på parkeringspladsen i Vang Granitbrud Ringedalsvej, Hasle (vær opmærksom på, at du kun kan komme til p-pladsen fra sydlig retning) 
Toilet:
havnen i Vang eller på parkeringspladsen i Vang Granitbrud
Adgang til vand:
På toilettet i havnen i Vang
Underlag:
Natursti og skovvej
Særlige bemærkninger:
Er ikke velegnet til barnevogne og kørestole.

 

 

 

Kort over ruten

Herunder kan du downloade en pdf med et A4 kort over ruten.

 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringspladsen i Vang følger du grusstien mod syd langs kysten, til du når den imponerende Vang Pier. Tag eventuelt en tur herud og nyd udsigten ind over land, inden du går op mod det tidligere Vang Granitbrud ind under DGI-broen: en kunstnerisk udformet rustenrød stålbro mellem de stejle granitvægge.

Følg de grønne markeringer op til shelterpladsen i Ringebakkerne og vær opmærksom på, at de herfra ikke følger den “naturlige” vej forbi shelteret, men ind under bygningen og videre op ad en smal stejl sti, til du står ovenfor bruddet.  

Herfra har du en fabelagtig udsigt ned over det, der engang var et summende travlt granitbrud. Der blev brudt granit her fra 1896 til 2004, blandt andet til Storebæltsforbindelsen, og da det stoppede, blev området forvandet til et naturcentrum. Med shelter, stier, mountainbikespor og det vådområde, du på den grønne rute i Ringebakkerne passerer forbi på din vej i en bue rundt om bruddet. 

Du vil også se en karakteristisk aflang klippe midt i søen langt under dig – den er døbt Himalaya og er et prægtigt syn i sig selv.   

Himalaya klippen

Kryds hen over parkeringspladsen vest for bruddet og følg ruten tilbage og nedad mod Vang. På vejen passerer du den fredede Vang Vandmølle, en smuk bindingsværksbygning bygget ind i en skrænt i det klippefyldte landskab.

 

Steder på ruten

På denne vandreruter vil du bl.a. kunne besøge følgende steder:

1

Restaurant Le Port

Restaurant Le Port tilbyder et nordisk køkken med fokus på lokale råvarer - havudsigt til Hammeren og solnedgangens sidste stråler. Se åbningstider her

2

Cafe Solvang

Café Solvang er en hyggelig fortovs-café i det idylliske fiskerleje Vang på Bornholm, ca. 5km fra Allinge. Her kan du nyde rigtig god kaffe, vand, vin, øl m.m. ved cafeen, eller i det skønne havneområde eller den omkringliggende natur. Se åbningstider her

3

Vang Granitbrud

Oplev Vang Granitbrud - et sted med unik natur, geologi og rige muligheder for friluftsliv. Området omkring Vang Granitbrud er et yndet sted for fugle og planen er, at der med tiden kan opstå fuglefjeld på en række af klippesiderne. Læs mere her

4

Vang Havn

Oplev Bornholms granithistorie, fantastisk natur og smukke solnedgange ved Vang Havn. Vang Havn har tre bassiner. I de to sydligste er der etableret nye træbroer og her er der altid plads til gæstesejlere. Læs mere her

Find flere vandreruter

Bornholm er et paradis for dig med interesse for oplevelser i naturen. Find flere ruter på Bornholm herunder...

Tema
Bornholms vandreguide - få tips til de bedste vandreruter her
Tema
Læs alt om vandring på Bornholm her
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00