Strande på Bornholm - perfekte steder til solbad og sport

En ferie på Bornholm er ingen ferie, hvis ikke I har været på en rigtig bornholmsk strand. Mærk det fine sand og tag en forfriskende dukkert i Østersøens krystalklare vand. Men stranden inviterer også til andet end afslapning.

Læs mere om strandene på Bornholm her

Går du fra Hasle syd om Bornholm, så kan du gå på sandstrand helt til Balka. I alt cirka 50 kilometer sammenhængende strand, hvor vandet er krystalklart. Specielt områderne på Sydbornholm er rigtig børnevenlige, fordi vandet er lavt og selv de små børn kan trygt lege i vandkanten uden at forældrene behøver at være bange.

Vær dog opmærksom på, at der ved strandene langs vestkysten – altså mellem Rønne (nord for havnen) og Hasle – kan der af og til komme nogle pludselige dønninger fra hurtigfærgen, der sejler til og fra Bornholm. Her er det måske en god idé, ikke at lægge sine ting helt ned til vandkanten.

Her er nogle af de bedste bornholmske strande

Én lang sandstrand langs Bornholms sydkyst - og flere små oaser og perler langs nordøstkysten. Du kan vælge mellem mange strande.

Strande mellem klipperne som små lokalkendte oaser

Også på Nord- og Østbornholm er der flere små og flotte sandstrande. Her er sandet måske ikke lige helt så fint, som på Sydbornholm. Til gengæld ligger stranden oftest meget idyllisk mellem klipperne, som du kan kravle op og hoppe i vandet fra. Oftest er disse strande kun kendt af de lokale og dermed en lille hemmelig perle, som bare venter at blive opdaget af dig.

Forresten: På disse strande gennemfører Bornholms Regionskommune (BRK) tangrensning om sommeren (→ eksternt link)

Men stranden på Bornholm inviterer ikke bare til solbad og dukkert i vandet, men også til mere action, såsom en lang gåtur – eller også til vandsport, såsom kajak, surfing eller paddling. Og så går kyststien på Bornholm langs de bornholmske strande. Find mere inspiration i vores artikler længere nede.

Her er 5 gode baderåd
5 børnevenlige strande på Bornholm
Kitesurfing på Bornholm
4 strande ideelle til en heldagstur

10 fantastiske badeoplevelser på Bornholm

Bornholm er fyldt med fantastiske strande. Hop en tur i vandet, solbad på klipperne eller nyd en is med udsigt over vandet. Samvirke giver dig 10 bud på strande, du kan besøge på Bornholm.

Læs mere

Din guide til strand- og vandsportsaktiviteter

Er du til andet end bare solbadning og soppe rundt i vandet? Så kan du tage et kig på disse virksomheder, som tilbyder forskellige kurser og vandsportsaktiviteter til aktiv brug af stranden og kystnærområdet
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00