Artikel

Kajak for begyndere på Bornholm

Hvis du drømmer om at blive kajakroer, kan du tage dit første kursus på Bornholm. Et begynderkursus kan afsluttes med, at du får certifikatet IPP2. På dette niveau lærer du at klare dig selv i en kajak i stille vejr langs kysten om sommeren.

Anne Mette Hansen

Kajakinstruktør og ejer af Paddle Bornholm

paddlebornholm.dk

 Kajakkursus på Bornholm

Vi drømmer om at bruge vores krop på en sund måde, mens vi er tæt på havet, fuglene, kysten og det skiftende himmelhvælv. Vandet klukker i stævnen af vores kajak, og vi får saltvandsfrisure mens lomvier eller gravænder undrer sig, når vi ror tæt forbi dem. Et vandfald f.eks ved Blåskinsdalen larmer, når det falder i havet tæt på vores pagaj. Stranden lokker os ind for en pause og et bad. Klipperne kalder på vores kys, når vi smyger os forbi. Det er derfor vi ror kajak på Bornholm.

Hvis du vælger at tage et kursus som kajakroer på Bornholm, vil du opleve, at vi kan bruge de naturlige omgivelser til din træning. Ind og udstigninger i kajakkerne trænes på smukke strande, broer og bolværk i små havne. På en god dag kan det endda være, du kan lære at ro baglæns lige ind i en klippegrotte ved Hammeren. Når du skal lære at dreje og manøvrere kajakken, øver du rundt om klipper eller i havnebassiner i Hasle med meget lidt skibstraffik.

En god del af et kajakkursus består i at lære forskellige redninger – dvs. komme tilbage i kajakken, hvis man er faldet i vandet. Træningen er ideel, når den kan leges ind i kroppen, ved en dejlig sandstrand med klart vand, og derfra udvide sværhedsgraden til dybere vand evt. med små bølger, tilpasset deltagernes ambitioner, kræfter og eventyrlyst.

Kajakudlejning

På de 16 timer et kursus varer lærer du at træffe fornuftige valg, når du bagefter skal ud på egen hånd i en klub, eller på eventyr i en lejet kajak f.eks på Bornholm.

Fortsættes efter billedet

Paddle Bornholm – kajakkurser

Enhver start på noget nyt er udfordrende for os mennesker, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at de fleste får rykket nogle grænser, når de starter på et kajakkursus.

  • “Kan jeg hænge fast med hovedet nedad”
  • “Kan jeg komme ud”
  • “Har jeg kræfter nok i armene”
  • “Kan jeg lære det, når jeg ikke kan lide at have hovedet under vand”
  • “Hvor langt skal jeg kunne svømme”
  • “Skal man lære Grønlænderrul for at bestå”  

Kontakt en kursusudbyder og få svar på alle dine spørgsmål. Hos Paddle Bornholm er vi specialister i at tage dig i hånden og sørge for, at du får lige netop den udfordring, som får dig i gang, og gør dig til den kajakroer du drømmer om at blive.

Hvis du melder dig til et almindeligt kursus med 6 deltagere, i løbet af året kommer du tæt på andre nye roere, og træner dine egne færdigheder samt lærer at være en god makker i situationer med redninger, sammenhold, planlægning, og problemløsning. Undervisningen vil tage udgangspunkt i gruppen og pensum, og der er ikke to kursusforløb som er ens. Vejret og deltagerne er aktive medspillere i processen. Det er godt at være i nogenlunde form når man melder sig til et kursus som forløber over 2 dage

Hvis du ønsker et kursus, der er planlagt helt individuelt til dig og din makker, kan det også lade sig gøre. Denne model er anbefalelsesværdig, hvis du ønsker meget indflydelse på forløbet mht. tid, sted og tempo.

Kursus om vinteren

Nogle af færdighederne på et begynderkursus kan du lære om vinteren på et kursus i svømmehallen. Her er det muligt at øve sig i at have hovedet under vand, og kravle ud af kajakken i dejligt varmt og klart vand, og sammen med din makker kan I lave de første redninger og balanceøvelser mens lamperne i bassinet lyser vandet op, og gør det let at komme i gang.

Download pensum for IPP2-kurset her

Kajak begynderkursus

Dette kursus er designet sådan at du kan starte din karriere som kajakroer. Alle færdighederne til et IPP2 bevis gennemgås, afprøves og trænes. Efter kursus udstedes et certifikat.

 

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00