Artikel

Solskinsøen Bornholm

Hold en skøn ferie på Solskinsøen Bornholm - klippeøen i Østersøen.

Nyd Solskinsøens smukke seværdigheder, de spændende attraktioner, de mange muligheder for outdoor og aktiv ferie, hyggelige former for overnatning, lækre restauranter og ikke mindst skøn solskin. Intet andet sted i kongeriget Danmark skinner solen nemlig så meget, som på Bornholm!

Hold ferie på Solskinsøen Bornholm
Hold en skøn ferie på Solskinsøen Bornholm. Den 587 kvadratkilometer store klippeø i Østersøen har beviseligt flere solskinstimer, mindre regn og en længere sommer end andre dele af Danmark, og de milde temperaturer holder ofte til helt hen i sensommeren og efteråret og inviterer til ferie og afslapning i smukke rammer.

Bornholm har flere solskinstimer
Solskinsøen Bornholm bliver ikke kaldt “Solskinsøen” for ingenting. Ud fra tal samlet fra 1961-1990 er Bornholm og Christiansø de mest solrige områder i Danmark og fx i sommeren 2013 lå Bornholm absolut højest med hele 863 solskinstimer. I sommeren 2013 var regionen Bornholm også varmest med 17,0°C i gennemsnit. I sommeren 2014 bød Bornholm på en Danmarksrekord på hele 31,8°C målt ved Bornholms Lufthavn. Selvom Bornholm dog har et mildt klima, kan vi selvfølgelig ikke garantere, at solen altid skinner, men heldigvis kan du opleve Bornholm i al slags vejr, hvis bare du er klædt på til det – solskin eller ej.
Se klimadata fra DMI her

Den lune Østersø rundt om Solskinsøen Bornholm
På Bornholm opdager du næsten ikke overgangen fra sommer til efterår, da alle klipperne og Østersøen omkring Solskinsøen holder på varmen. Østersøen bevirker, at Bornholm får et sent og lidt køligt forår, en skøn sommer med mange solskinstimer og et langt og lunt efterår. Det milde bornholmske klima med solskinsvejr gør det også muligt at have både morbær- og figentræer i haverne på Bornholm.

Aktiv ferie på Solskinsøen
Solskinsøen Bornholm og det milde klima er også som skabt til aktiv ferie. Bornholm byder bl.a. på et af Nordeuropas bedste cykelvejnet, og med øens begrænsede størrelse er det nemt at komme rundt på to hjul. Bornholm tilbyder også nogle af Danmarks smukkeste vandrestier – både langs øens smukke kyster, men også i Bornholms dybe skove og fascinerende sprækkedale. Holder du af aktiv ferie kan du også prøve kræfter med dykning, havkajak, golf, lystfiskeri, ridning, løb, surfing etc. – og så ligger Bornholm bare en halv times flyvetur væk fra København. Bornholmerflyet/DAT har op til syv daglige afgange fra Kastrup til Bornholm.

Læs mere om aktiv ferie og outdoor på Bornholm

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00