Artikel

Besøg de Bornholmske smykkekunstnere

Bornholm har altid været smykkekunstnernes og kunsthåndværkernes ø - derfor har øen blandt andet fået titlen World Craft Region.

Igennem mange århundreder, hvis ikke årtusinder, har Bornholm været kendt som en kreativ og skabende ø. Også idag bor der mange kreative mennesker på øen, som blandt andet udøver smykkekunstnernes håndværk og laver flotte smykker af høj kvalitet.

International anerkendelse til øens kunsthåndværk

Kunsthåndværket på Bornholm generelt er kendetegnet ved en meget høj kvalitet, og derfor har øen fået international anerkendelse igennem titlen “World Craft Region“. I projektet “Maker’s Island” arbejder Grønbechs Gård, Bornholms Kunstmuseum, keramikfabrikken Hjorths fabrik og øens kunsthåndværkerforening ACAB sammen om at videreudvikle og yderligere dygtiggøre det bornholmske kunsthåndværk.

Besøg smykkekunstnerne på Bornholm

Når du er på Bornholm, har du rig mulighed for selv at overbevise dig om smykkernes høje kvalitet. Smykkekunstnerne har typisk et lille atelier eller et værksted, som oftest er åben for besøgende. Og her kan du ikke bare se og købe smykkerne, men også få en snak med kunsthåndværkerne selv om deres værker.

→ Her kan du møde bornholmske smykkekunstnere

 

Oplev eksempler på smykkekunstnernes kunnen

Eksempler på smykkekunstnernes kreative evner vil du blandt andre kunne opleve i kunsthallen Grønbechs Gård i Hasle, som er Bornholms Center for Kunsthåndværk.

Vil du selv lave dine smykker?

Rigtig mange smykkekunstnere og kunsthåndværkere tilbyder året rundt kurser for store og små, hvor du under kyndig vejledning kan lave dine egne smykker. Hold øje med kunstnernes hjemmesider eller med vores eventkalender, hvor du finder mange kunsthåndværk-relaterede events samlet.

→ Find alle kunsthåndværk-events her

Maker’s Island præsenterer Bornholm Craft Weeks

 Bornholm Craft Weeks er 10 dage med kunsthåndværk i særklasse hvert år i september.

Her kan du opleve
bornholmske smykkekunstnere
og deres værker

Find et udpluk af smykkekunstnernes atelieer, værksteder og udstillingssteder her

Tema
Læs mere om Bornholmsk kunsthåndværk
Tema
Her er det bedste indenfor Bornholms kunsthåndværk
Tema
Besøg Bornholms Center for kunsthåndværk - Grønbechs Gård i Hasle
Tema
Læs mere om kunst på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00