}
Artikel

Put & Take-fiskeri på Bornholm

Det perfekte supplement til familieferien

Gordon Henriksen

Journalist, lystfisker

megalops.dk

På Bornholm findes to forskellige put & take søer: SportDres’ Ørredsø og Stenbrudssøen, og de er blandt landets allerflotteste.

Fælles for de bornholmske put & take-søer er, at de er naturskønne søer, som er henlagt i uspolerede omgivelser – og de byder hver især på unikke oplevelser. I SportDres’ Ørredsø kan der fanges diamantstør, og i Stenbrudssøen, som er Bornholms største fiskesø, kan der i tillæg til velnærede ørreder fanges store gedder, aborrer og sandart.

I begge søer sættes der med jævnlige mellemrum fangstklare ørreder ud – typisk fisk imellem 1 og 5 kilo. Det kan være regnbueørreder, bækørreder eller kildeørreder, men fælles for dem alle er, at de kan fanges på ganske simpelt spinneudstyr. En 8’ spinnestang med en kastevægt på 5-25 gram er oplagt til fiskeriet. Og i kombination med et lille spinnehjul, der er påspolet med 0.20 mm fletline, og lidt forskellige agn – for eksempel små spinnere, woblere, blink eller PowerBait, har du gode forudsætninger for at få ørrederne i tale. Særligt PowerBait kan fungere godt fisket bag et bombordaflåd, som hjemtages med sagte indspinninger – men ellers gælder det om at eksperimentere og finde ud af, om det er farven på agnen, størrelsen eller indtagningshastigheden, som gør udslaget.

Put & Take-søerne er også et godt sted at eksperimentere med fluefiskeudrustningen. Et allround fluesæt med lidt forskellige streamere og nymfer kan være kilde til en masse morskab, og på nogle dage kan fluefiskeriet faktisk være nøglen til succes, når de udsatte ørreder begynder at få smag for vandinsekterne i fiskesøen.

Der kan fiskes i de bornholmske put & take-søer året rundt, men særligt perioden fra starten af april og frem til slutningen af oktober er gunstig. Her er ørrederne særligt aktive, og selvom de ikke altid er lige lette at overliste, så vil de ofte afsløre sig selv med akrobatiske spring og patruljering langs bredderne.

Har du ikke selv fiskeudstyr, er der i nogle tilfælde mulighed for at låne eller leje fiskeudstyr. Dog er det en god idé at kontakte søejerne på forhånd og aftale dette.

Læs mere om Put & Take søer på Bornholm.

 

Tema:
Læs mere om lystfiskeri i søer på Bornholm
Tema:
Godt at vide om lystfiskeri i søer på Bornholm
Tema:
Læs mere om lystfiskeri på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00