Artikel

Godt at vide om lystfiskeri i søer

Her får du nyttig viden til søfiskeri på Bornholm

Medefiskeri på Bornholm

For rigtig mange mennesker er medefiskeri starten på lystfiskerlivets glæder! På Bornholm finder du masser af søer med gode bestande af suder, karper og skaller, og medefiskeri er derfor let tilgængeligt for alle – ung som gammel.

Medefiskeri – med naturlige agn

Medefiskeri betyder i al sin enkelhed fiskeri med naturlige agn, som fx orm, majs, maddiker, dej, brød eller agnfisk. Alle fisk – både “rov”- og “fredfisk” – vil kunne fanges på en eller anden form for naturlig agn, og i modsætning til pirke-, spinne- og fluefiskeri er der ikke tale om “imitationer”, der skal efterligne byttedyr. I medefiskeriet er agnen “den ægte vare” – noget der både kan ses, lugtes og spises. Medefiskeriet byder på et væld af forskellige fiskemetoder, men du behøver ikke at vide en masse om foder, stænger etc. eller investere i en masse specialgrej for at nyde en dejlig dag ved en af Bornholms smukke moser eller søer.

Alt, du har brug for, for at komme godt i gang med medefiskeriet er et helt almindeligt spinnesæt bestående af en let 7-8’ spinnestang og et solidt spinnehjul med 0,20 – 0,25mm nylonline (eller fletline). I tillæg skal du anskaffe dig nogle agnkroge i passende størrelse alt efter, hvilken art (eller hvilke arter), du har tænkt dig at fiske efter. Krogene monteres på simple tackler enten under et flåd med nogle splithagl til at balancere flåddet (hvis der skal fiskes i overfladen) eller over- eller bag et bundlod (hvis der skal fiskes på bunden). Når agnen først er placeret, kan man læne sig tilbage og nyde omgivelserne, imens man venter i spændthed på at hugget falder.

Gratis fiskeri i følgende kommunale søer

På Bornholm kan du fiske uden særligt fiskekort i de kommunale søer, hvor det især er følgende, der er de mest interessante:

Rubinsøen i Hasle Lystskov, der har en fin gedde- og aborrebestand

Safirsøen i Hasle Lystskov, der foruden gedde og aborre, byder på et væld af fredfisk, såsom fx karper
Snorrebakkesøen der ligger ved Snorrebakken lige uden for Rønne, og byder på et spændende gedde og aborre fiskeri, og et glimrende ålefiskeri
Kanegårdssøerne, der ligger i Kanegårdsskoven lige uden for Rønne og byder på karpe, suder, ål og andre fredfisk samt lidt gedder og aborre
Kaolingraven i Rønnes udkant der fortrinsvis byder på geddefiskeri
Søen ved Torneværksvej i Rønnes udkant, der byder på forskellige fredfisk, bl.a. karper

Gratis fiskeri i følgende statsskovsøer

Desuden kan du fiske uden særligt fiskekort i følgende to statsskovssøer:

Sdr. Borgedal der ligger i Rø plantage og der fanges smågedder, skaller
og bækørred
Åsedam der ligger i Almindingen, hvor der er gedder og aborre og ål at
fange, hvis ikke man nøjes med en skovtur med lidt skallefisker

Lystfiskersøer

I nedenstående søer kan du fiske på Bornholm:

Ørredsøen på Vellensbyvej: Put & take efter ørreder. Kortsalg på stedet og i Sport Dres Bornholm.
Stenbrudssøen: Ligger ved campingpladsen i Nexø, hvor dagskort bl.a. kan købes. Her kan fanges gedder, sandart, suder, ål.

Søfiskeri om sommeren

Det, som er fint med fiskeriet i Bornholms søer, er, at det på mange måder topper i løbet af sommermånederne, hvor mange tilrejsende ynder at opleve livet på klippeøen. Særligt de tidlige morgentimer og sene aftentimer er gode tidspunkter at stifte bekendtskab med søernes store rovfisk, mens fredfisk såsom skalle, karusse, brasen, suder og karpe kan fiskes i dagtimerne. Her er tale om et meget familievenligt fiskeri, som fungerer som et perfekt supplement til andre hyggelige aktiviteter på øen, som har hygge og samvær i fokus. Og for den mere erfarne lystfisker er der spændende muligheder for at gå målrettet efter nogle af søernes større fisk – om det så er gedde, aborrer eller karper.

Nogle af Bornholms bedste søer er Rubinsøen i Hasle Lystskov, som huser en fin bestand af gedder og aborrer, samt Safirsøen – også i Hasle Lystskov. Sidstnævnte har foruden gedder og aborrer en fin bestand af fredfisk inklusive karper.

Særligt familievenlige er Snorrebakkesøen og Kaolinsøen – begge i den østlige udkant af Rønne, hvor der kan fanges gedde, suder, aborre, skalle og ål. Her er der gode parkerings- og adkomstforhold. Ferskesø i Nexø byder på fint bynært fiskeri efter ål, gedde, aborre, suder og – i sæsonen, havørred. Og ellers kan det anbefales at have fiskeudstyret med, hvis turen går til den velkendte Hammersø; en fantastisk flot og klarvandet sø, hvor der er fine fiskemuligheder og gode mængder, især, af hugvillige aborrer.

 

Tema
Læs mere om lystfiskeri i søer på Bornholm
Tema
Find Put & Take-fiskeri på Bornholm
Tema
Læs mere om lystfiskeri på Bornholm
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00