Artikel

Klassiske Bornholm for par

Bornholms tradisjonsrike attraksjoner går aldri av moten. Hammerhus, rundkirker, Christiansø og silderøykerier. I tillegg kan en tur til det mer ukjente Bornholm gjøre ferien ekstra romantisk og avkoblende.

Bornholms nordspiss gjemmer på mange smukke steder

Hammershus og Hammerknuden er en helhetsopplevelse der borgens imponerende konstruksjon og spennende historie krydres med en fottur i det kuperte nærområdet med fuglefjell og en fantastisk utsikt.

Hammerhavnen er en skjult perle. En båttur derfra til grottene på klippekysten får Bornholm til å fremstå som Danmarks svar på Capri. Hvis dere har tid og krefter til overs, kan dere gå Hammerknuden rundt og oppleve sommerlige krydderdufter, store vidder, vibrerende energi og de skiftende utsikten som bare blir mer og mer imponerende.

Bornholm har fire rundkirker – Nyker, Nylars, Østerlars og Olsker. De er oppført i perioden 1150-1250, samtidig med Hammershus. Her kan dere føle historiens vingeslag og samtidig spekulere rundt hvorfor de ble bygd. Enkelte historikere mener at de ble oppført som kombinasjoner av kirker, festninger og tilfluktsrum, men nye teorier antyder at Tempelridderne er byggherrer både for rundkirkene og Hammershus.

Nordens første sjøfestning Ertholmene

18 kilometer nordøst for Bornholm ligger Christiansø og Frederiksø som en eventyrverden som nærmest virker uforandret siden sjøfestningene var aktive fra 1684 til 1856. Dere ankommer imidlertid ikke en stillestående museumskulisse, men får se et levende samfunn med 100 innbyggere, skole, kro, campingplass og butikk. Og i 2017 står det nyrenoverte Store Tårn ferdig som en ny og interessant turistattraksjon.

Få mangfoldige matopplevelser på Bornholm

Silderøykeriene ligger som perler på en snor langs kysten og representerer ekte bornholmsk hygge og matkultur. På Hasle Røgeri foregår røykingen av sild på gammeldags og tradisjonelt vis i åpne skorsteiner. En guidet omvisning forteller deg om røykingen, den bornholmske silderøykingens historie og fremvisning av historiske bygninger.

Slapp helt av i den bornholmske naturen

Og så til roen og fordypningen: Helleristningerne på Madsebakke ved Allinge og det nærliggende, imponerende Moseløkken Stenbrud som vitner om to spennende epoker i Bornholms historie.

De gamle, pittoreske gatene i kjøpstedene og fiskeleiene med 200-300 år gamle hus er perfekt for avslappende spaserturer med innsyn til koselige hager med sydlandske planter som fiken og morbær som nyter godt av den lange og varme sensommeren på Bornholms.

Enda mer avslappende er det å besøke skogene på øya. Almindingen, der du kan treffe bison, Ekkodalen og øyas høyeste punkt, Rytterknægten. Paradisbakkene med urskogsliknende natur og mange små sjøer er nesten som en reise til det nordlige Skandinavia. Rø Plantage utstråler en dyp, stille ro med en maleriske, kunstig innsjø. Fredfullt, eksotisk og nærmest jungelaktig – slik oppleves sprekkedalene på øya, f.eks. ved fossene i Døndalen og Kobbeådalen.

Når du vil bade venter Dueodde med herlige, høye, hvite sanddyner, bountystranden ved Balka, eller hva med klippebuktene på Nordbornholm som ser ut som greske strender? Utforsk de dramatiske omgivelsene! En tur til de steile Helligdomsklippene og de hemmelighetsfulle grottene kan kombineres med spennende kunst på Bornholm Kunstmuseum.

Nogle af Bornholms tradisjonsrike attraksjoner

1

Hammershus

På en stejl klippeknude - på Bornholms nordspids - står de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus. Et yndet udflugtsmål for hele familien.

2

Østerlars rundkirke

Velkommen til Østerlars Rundkirke - Bornholms og Danmarks største rundkirke!

3

Christiansø

Besøg verdens første flådebase og et imponerende fæstningsværk fra 1684. En endagsudflugt til fæstningsøerne Christiansø og Frederiksø – Danmarks østligste punkt.

4

Hasle Røgeri

Nyd lækre røgvarer hos Hasle Røgeri.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00