Artikel

Keramikkampen på Bornholm

I TV2's underholdningsprogram "Keramikkamp" er Bornholm repræsenteret hele to gange - både i dommer Martin Geertsen og deltager Agnethe Schmidt Bigum bor på øen. Programmet er med til at fortælle om Bornholm som den første europæiske World Craft Region - og vi har lavet vores egen udgave med et bornholmsk twist, som du kan se her.

I hvert afsnit af TV2’s “Keramikkamp” er der et tema og to opgaver: En hovedopgave, som stiller krav til deltagernes kreativitet og forståelse for materialet, og en tekniktest, hvor deltagerne uden forberedelsestid skal vise deres tekniske kunnen i alt lige fra drejning, dekorering og modellering.

I vores egen lille videoserie om “Keramikken på Bornholm” kan du møde fem dygtige keramikere, der måske ikke har deltaget i dysten om at blive Danmarks bedste keramiker – men de er alle kendetegnet ved, at de er medlemmer af Arts and Crafts Association Bornholm (ACAB), som er noget af det allerbedste indenfor keramik og kunsthåndværk som sådan, som man kan få på Bornholm og i Danmark. Det er blandt andet på grund af så dygtige kunsthåndværkere som dem, at Bornholm i 2017 blev udnævnt som første World Craft Region i Europa – det er verdens kunsthåndværkerrådet World Craft Council (WCC), der står bag udnævnelsen.

Her kan du møde kunstnerne Simon Koefoed, Mie Mølgaard, Maja Frendrup, Ann-Charlott Olsson og Eva Brandt:

Her kan du besøge de fem keramikere

Alle fem keramikere er medlemmer af ACAB, Arts and Crafts Association på Bornholm, noget af det ypperste indenfor keramik og kunsthåndværk på Bornholm og i Danmark.

1

Simon Koefoed Keramik

Oplev unik keramik af porcelæn

2

Mie Mølgaard Ceramics

Keramisk og kreativt værksted i hjertet af Rønne

3

Maja Frendrup

Besøg det arbejdende værksted med galleri i Sandvig

4

Ann-Charlott Ohlson

Oplev bornholmsk kunsthåndværk hos Cassius Clay

5

Eva Brandt

Oplev bornholmsk keramik hos Eva Brandt Keramik i Rønne

Tema
Alt om kunsthåndværk på Bornholm
Tema
Læs alt om keramik og keramikkunstnere på Bornholm
Tema
Her er keramikkens historie på Bornholm
Tema
Her er Bornholms bedste kunsthåndværkere
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00