Artikel

Fiskepladser på Bornholms østkyst

Spotguide til 3 gode fiskepladser på østbornholm

Bjarke Borup

Fiskeguide, havørred, lystfisker

http://bornholmfiskeguide.dk

Ved byen Snogebæk for enden af Hovedgaden har du tre fine fiskepladser samlet inden for en overskuelig og begrænset distance.

Vendepladsen

Vendepladsen ligger med udsigt over havet, med Balka strand på din venstre side og Snogebæk havn på din højre. Der er ikke mange, der fisker mod venstre men til højre er vand- og bundforhold ideelle til ørredfiskeri. Selve stedet kræver vaders for at øge chancerne for at fange fisk. Allerede få skridt fra land kan du begynde dit fiskeri, og det med let grej. For selv om der ikke er særlig dybt de første 10-15 meter, kan ørrederne stå meget tæt på land her.

Selve revet er skiferbund med blæretang og sandrevler. Ude på revet hvor det begynder at blive dybt bryder bølgen. Her er et godt udgangspunkt, hvorfra der kan fiskes i alle retninger, og det er vigtigt at gøre det.

Med et vågent øje, i forår som i efterår, er det ikke sjældent at se en ørred i overfladen af vandet på jagt efter tobis, tanglopper eller rejer, som der kan være masser af på det her sted. Hvis ikke du kan få fisken i tale her, er det et godt forslag at vade mod højre, altså mod Snogebæk havn.

Salthammer

Salthammer er et rev, der strækker sig rimelig langt ud forbi den yderste mole på Snogebæk havns venstre side. Når der er lidt sø, vil bølgerne krydse hinanden over dette rev, og der er mulighed for at finde jagende havørreder i vandstrømmen.

Et godt sted at starte er her for inden man kommer ud på revet er der en revne med en vanddybde på ca. 150cm (ved normal vandstand). Denne revne er ca. to meter bred, og hvis ikke man har været på revet før, er det en god ide at have en vade-stav med til af forcere den. Revet er 3-6 meter bredt. Til din venstre side er vanddybden ca. 2,5-3 meter, og faldet er brat! På din højre side, sydsiden, er der ca 2 meter dybt og med et jævnere fald. Affisk begge sider af revet.

Bøjerenden

Bøjerenden er et rev af en meget gammel og meget finkornet sandsten, som nogle gange anses for at være en skiferart (“grøn skifer”). Revet starter midt på en sandstrand, fortsætter ud i vandet og består af tre store sandstensplader, som er nemme at vade ud på, og der forekommer fisk på hver side af disse kanter, som de tre rev danner.

Vær opmærksom på enkelte huller derude, som betyder, at du ikke kan vade fra den ene sandstensplade til den anden, men derimod skal gå lidt ind mod land for hver gang du har været helt ude at stå på ’grænsen’ af for dybt vand!

Stedet kan både fiskes med let og tungt grej, – det lette grej på vej ud, og det fisker også fint på det dybeste derude. Fisker du udelukkende med tungt grej, er det værd at vente med at begynde fiskeriet indtil du er nået til yderpunkterne. Pas på dine blink!

Svenskehavnen

Svenskehavnen ligger på strækningen mellem Nexø og Årsdale. Ca. 2 km nord for Nexø ad strandvejen, her Årsdalevej, dukker skiltet op med Svenskehavnen.

Kør ned til den lille P-plads. Når du kigger ud over havet fra p-pladsen, ser du herfra den lille bugt, Svenskehavnen. Midt i bugten er der løse havslebne granitsten, og der ligger nogle gamle rustne slæbesteder. Det er svært at vade her, der er mange huller og blæretangbælter, hvor du ikke kan se bundforholdene, så en vadestav og forsigtighed er nødvendigt. Bevæg dig mod nordsiden af bugten, hvor du kan finde nogle sten at stå på.

Når dette stræk på små 100 meter er fisket, kan du gå op på klippe-plateauet og bevæge dig ud til yderpunktet af bugten. Herfra kan du spinnefiske ud mod et klipperev lige frem for, og dette kan gøres uden Waders, og der kan bruges lidt tungere grej.

 

Download artiklen

Her kan du downloade artiklen med koordinathenvisninger til både parkering og fiskeplads.

Gratis

Tema
Læs mere om kystfiskeri på Bornholm
Tema
Læs mere om sikker kystfiskeri på Bornholm
Tema
Læs alt om fiskeri i Danmark, regler, hensyn og meget mere
Tema
Find den bedste overnatning til din fisketur
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00