Bornholm har landets bedste muligheder for outdoor

Danmarks Idrætsforbund har netop udgivet rapporten ”Outdooridræt i Danmark”, der giver et overblik over idrætsmulighederne i naturen i samtlige kommuner i Danmark. Bornholm topper listen.

Danskerne er vilde med at dyrke motion i naturen, og interessen for at komme ud og få mudder under løbeskoene eller vandsprøjt i ansigtet er støt stigende.  Andelen af voksne borgere, der dyrker idræt og motion i naturen, er steget fra 36 procent i 2011 til 44 procent i 2016, hvilket gør naturen til den mest populære idrætsarena i Danmark.

Det er første gang, at der bliver lavet en analyse, der på denne måde kortlægger, hvor mange faciliteter, der er til rådighed i naturen til at dyrke idræt. Analysen viser, at de fleste kommuner har enten skov eller vandstrækning, som kan bruges til såkaldt outdooridræt som løb, mountainbike, ridning, kajakroning og windsurfing, men at der er mange steder, hvor outdooridrætten ikke bliver understøttet af faciliteter. Rapporten beskriver, at der generelt er et stort potentiale for at forbedre mulighederne for outdooridræt i kommunerne gennem flere faciliteter, dels for at styrke udviklingen i antallet af udøvere, og dermed folkesundheden, dels for at tage hensyn til naturen.

Bornholm har både plads til mountainbike og kajakpolo

Optællingen af arealer og faciliteter til outdooridrætten er foretaget af Danmarks Idrætsforbund, og den viser, at ingen kommuner scorer maksimumpoint på alle parametre, men i toppen af listen over flest arealer og faciliteter, der både understøtter skovidrætter som mountainbike, trailløb, orienteringsløb og langrend, men også idrætsaktiviteter knyttet til vand som turroning, turkajak, sportsdykning, windsurfing og Stand Up Paddle ligger Bornholms Regionskommune, skarpt efterfulgt af Silkeborg og Vordingborg Kommuner.

Sammen med DGI har Danmarks Idrætsforbund en målsætning om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation, og derfor vækker det ekstra glæde, når kommunerne ikke kun prioriterer idrætsfaciliteter som badmintonhaller og fodboldbaner, men også husker naturen som idrætsarena:

”Det er en fornøjelse at se, hvordan de bornholmske idrætsforeninger tilbyder alt fra mountainbikespor og orienteringsløbsbaner til kajakpolobaner. Det giver et bredt idrætstilbud til bornholmerne såvel som turisterne, og det understøtter visionen om at få verdens mest idrætsaktive nation,””

siger konsulent i Danmarks Idrætsforbund, Casper Lindemann.

 

Manglende formidling

Mens Bornholm topper listen over muligheder for idræt i naturen, er det ikke det samme som, at kommunen er god til at skilte med de mange muligheder. Analysen viser, at de fleste kommuner har en sparsom formidling af mulighed for idræt i naturen på deres hjemmeside, dette gælder også Bornholms Regionskommune. Derfor anbefaler DIF i rapporten, at Bornholm gør mere ud af formidlingen især på hjemmesiden, så endnu flere inviteres til at benytte de mange idrætsfaciliteter, der findes på Bornholm.

Læs hele rapporten her

 

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00