Artikel

Bornholm – en rejse til Danmarks vilde natur

Læs med her hvor Jørne fra @et_nyt_kapitel på Instagram fortæller om at besøge Bornholm i foråret.

@et_nyt_kapitel

Rejseblogger

etnytkapitel.com

Den spændende følelse af at forlade fastlandet for at drage ud på havet. Synet af landet som stille forsvinder væk i periferien. Du er nu alene på det åbne hav. Lyden af vinden og det brusende hav, som skumrer omkring dig. Pludselig kan du i det fjerne se land. Øen der ligger for sig selv midt i Østersøen. Skyerne ligger lavt på den helt lyseblå himmel, som var det taget ud af en eventyrfilm. Klipperne begynder at torne frem fra bredden hvor bølgerne skildres. Du er nu ankommet til Bornholm.

 

Som selvlært eventyrer med speciale i vandreture, roadtrips og backpacking, har jeg oplevet mange steder i verden. Ét af de steder der virkelig har vundet mit hjerte er Bornholm. Den pressede tid vi alle er under grundet Covid-19, fik mig til at ændre måden at rejse på. Jeg var før meget fokuseret på at skulle over på den anden side af Jorden, for at få den eventyrlige følelse af frihed og eventyr. Pludselig lukkede verden ned, hvilket gjorde, at jeg måtte søge nye veje. Dette er en ting jeg alligevel er glad og taknemmelig for; det bragte mig nemlig til øen Bornholm.

Med tasken på ryggen rejste jeg sammen med min rejsepartner Kristine Gry til Bornholm med færgen. Vi havde pakket bilen med det mest nødvendige, og taget kontakt til nogle lokale på den nordlige del af øen, som havde et lille gæstehus vi kunne leje for en uges tid.

Ved ankomst på øen ramte følelsen af ferie – frihed og eventyr mig med det samme! Foråret var ankommet til øen, hvilket betød sol, varme og lyse timer. Turen gik fra Rønne til Sandvig, som var stedet hvor vi havde lejet et lille værelse hos de lokale. Køreturen fra Rønne til Sandvig var i sig selv en oplevelse. Så snart vi kom udenfor bygrænsen, kunne vi dufte den friske luft fra markerne og træerne. Havet som også er beliggende tæt fra alle sider, gav en fantastisk effekt til hele oplevelsen. Lyden af fuglene der sang fra træerne, antydede også, at foråret var sat i gang.

 

 

Efter at have nærstuderet Bornholm hjemmefra, havde jeg valgt, at vi skulle bosætte os på den nordlige del af øen, da det er her klipperne dominerer kystlinjen. Jeg har altid været fascineret af dramatiske naturformationer som klipper, havudsigter, vandfald dale og ruiner og rejst jorden rundt for at se det. Pludselig står jeg på dansk jord og har muligheden for at opleve det hele – Bornholm besidder nemlig alle tingene.

 

 

Ugen blev brugt på at udforske hele Bornholm, men især den nordlige del omkring Allinge/Sandvig. Disse områder, som også er de nordligste områder på Bornholm, har en helt ufatteligt varieret natur. Området er fyldt med velafmærkede vandrestier, så det er nemt at finde rundt.

Er du dårligt gående, er der altid mulighed for at begive sig ud på mindre ruter i knap så kuperet terræn. Er du godt gående, har du mulighed for at vandre op og ned ad klipperne, vandre gennem dale og hedeområder, samt vandre helt nede på strandbredden med klipperne og havet på hver sin side af dig.

Vi brugte hver dag på at vandre rundt og opleve naturen. Dagene startede tidlig morgen, hvorefter turen gik ud i naturen indtil om eftermiddagen, hvor vi var retur ved gæstehuset. Her slappede vi af en time eller to inden turen igen gik ud for at opleve solnedgangen inden mørket faldt på.

En uforglemmelig uge, som også var med til at Bornholm blev besøgt igen og nu er en fast rejsedestination.

 

Tema
Har du årets bedste billede fra Bornholm? Deltag i konkurrencen
Tema
Få tips til de 5 bedste Instagram-spots på Bornholm
Tema
Kender du historien? Læs her om Hammershus – Nordeuropas største borgruin
0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00