Artikel

Använd din energi i naturen

Klippor, klitter, sand, strand, vatten och stora kuperade skogar är den perfekta miljön för en aktiv semester för hela familjen.

Kridvita stränder och kristallklart vatten inbjuder mer än bara ett dopp

Hela vägen runt ön hittar ni härliga badplatser och vackra sandstränder med gott om utrymme för bus och lek. För de yngsta är det grunda vattnet vid Balka och Dueodde perfekt, och kanske är det här barnen lär sig att ta sina första simtag.

Klippkusterna ger unika möjligheter för de lite äldre barnen. Det är väldigt speciellt att hoppa ner i vattnet från en klippa, men kom ihåg att en vuxen alltid måste kontrollera så att det är säkert. Hamnbadet i Hasle och strandön i Vang bjuder på speciella badupplevelser och det finns goda hoppmöjligheter vid hamnarna i Svaneke, Arnager och Snogebæk.

Flera av stränderna ger även små barn den perfekta miljön för att lära sig att surfa, paddla kajak och dyka med hjälp av erfarna instruktörer. Och under vattenytan väntar ännu fler aktiviteter som ger semesterminnen för livet.

Aktiv semester för hela familjen

Inne på ön kan rutinerade mountainbikecyklister utmana sig själva i tekniskt svåra spår i Almindingen och i Vang Stenbrud. Det finns även ett åtta kilometer långt mountainbikecykelspår vid Rønne (Den Grønne Ring), och för små barn och nybörjare rekommenderas det tekniskt mindre svår terräng på Skovlysporet i Blykobbe Plantage.

Den som vill klättra i Danmark ska bege sig till Bornholm. I ett nedlagt stenbrott i Vang har Danmarks klätterförbund skapat flera rutter som barn ända ner till fem till sex års ålder mycket väl kan klara av tillsammans med en erfaren instruktör. Flera aktörer erbjuder kurser och några har även rappelling på programmet.

Barnlopp är en populär aktivitet på Bornholm och det går nästan aldrig en vecka utan ett lopp för barn ända ner till två års ålder. Etape Bornholm i juli och Vikings barnlopp på höstlovet bjuder på ett antal lopp endast för barn. Och de bornholmska skogarna, sprickdalen och klitterområdena har massor av roliga rutter, några utmärkta, som barn älskar att springa i.

Aktiv semester – nöje, lek och lärande

När dagens fysiska aktiviteter är avklarade kan det vara dags att ställa in sig på aktiviteter av en mer lekfull karaktär. Varför inte testa hjärncellerna med en promenad i Gulhave Labyrinterne vid Vestermarie? Eller kanske en nervkittlande upplevelse i klätterparken Nature Park Bornholm i Rø Plantage, en familjefotbollsmatch i Bodilsker eller minigolf på en av öns många anläggningar?

Om vädret inte visar sig från sin bästa sida kan ni bege er till leklandet och skatecentret Værftet i Nexø. Här är det öppet året runt för både stora och små barn. Hasle Legeland i Haslehallen är ett annat roligt alternativ på sommarlovet.

Använd din energi i naturen

1

Værftet

Velkommen til Værftet - Nexø kristne skatecenter, legeland og cafe.

2

Nature Park Bornholm Klatrepark

Prøv klatreparken Nature Park Bornholm udenfor Gudhjem. En oplevelse for hele familien!

3

Etape Bornholm

Du får det hele med Etape Bornholm. Sandet, klipperne, bjergene, skovene, byerne. En unik løbeoplevelse, hvor du løber en maraton over 5 dage. Distancer mellem 5,9 og 10 km.

4

Balka strand

Balka strand er en af Bornholms mest populære badestrande.

0
Du har ingen favoritter
Du har 1 favorit
Du har 0 favoritter
Send os en mail
Skriv til os

Send os en mail:

info@bornholm.info

Turistinformationer
Ring til os
Ring til os

På telefon:

(+45) 56 95 95 00